Broadway (New York, del 3)

Broadway är ett av världens största teaterdistrikt, beläget runt och uppkallat efter gatan Broadway på centrala Manhattan i New York, USA. Det har sedan 1850-talet varit säte för de flesta av stadens scener och teatrar. Som en följd av detta har gatan kommit att användas som benämning på New Yorks revy- och teaterscen över huvud taget; man talar till exempel om Broadway plays och Broadway production, på svenska ofta Broadwayteater. De flesta teaterbyggnaderna ligger dock fysiskt inte på själva Broadway, utan på korsande sidogator.

Broadwayscenen har en extremt framskjuten plats i den professionella amerikanska teatern och hyser de flesta av landets mest prestigefyllda pjäser. Den var central i utvecklingen av den amerikanska musikalen, och är fortfarande den plats där flest musikaler skrivs och uppförs.





Vi var på musikalen "Chicago" och njöt av stämningen, handlingen och musiken.



1996 hade en ny version premiär på Broadway, bl.a. med Joel Grey i en av rollerna, och den löper fortfarande!

Handling:

Roxie Hart drömmer om att bli en stor varieté-artist, därför har hon en affär med Fred Casely som lovar att hjälpa henne att bli en stjärna. Men när det visar sig att han har ljugit för henne mördar hon honom och hamnar i fängelset. Där får hon reda på att idolen Velma Kelly inte är så trevlig som hon trodde och där får hon hjälp av försvarsadvokaten Billy Flynn att komma ut och tack vare honom blir hon den stjärna hon drömde om! Men ärkefienden Velma Kelly vägrar ge sig utan strid.

Jag säger bara: SE DEN!! (om du nu inte redan har sett den)

Efter musikalen tog vi en promenad hem till vårat hotell och upplevde Broadways neonljus vilket var en stor kontrast till att se gatan i dagsljuset.


Kommentarer
Postat av: Olivia

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2011-05-07 @ 18:53:55
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0