Ännu en dag närmare operationen...

Vaknade redan kl 06 idag och hade sådan värk så jag inte trodde att jag skulle ta mig ur sängen. Tog tabletter efter tabletter men inget hjälpte. Klockan halv nio tog jag två andra värktabletter som genast kom upp igen då jag spydde som en kalv, på tom mage, det var inte skönt. Sedan släpade jag mig sakta till bussen, tänkte en kort stund ta taxi, men var för snål, för att åka till lasarettet och operatinsplaneringen.

Efter en stund där blev jag inkallad för att ta blodprov. Jag talade då om att jag hade en CVK och att jag vill att de ska ta blodprov genom den då jag är så svårstucken. hon kände inte till att jag hade en CVK och ville då skicka mig till laboratoriet för provtagning. Hon sträckte sedan fram en mugg och sa att hon vill ha ett urinprov, jag sa att jag har kateter, det kände hon inte heller till!! Hon sa att hon då kommer att plugga igen den i ca 20 minuter för att sedan ta urinprov. Jaha, sa jag...men det får ju inte stå urin i blåsa så kan det verkligen vara bra att ni pluggar igen den??? Oj, sa hon,,,,det visste inte jag...(tror ni att jag blev förvånad?) Varför läser de inte patientjournalerna innan man kommer??

Sedan gick jag ut till labb och satt där och vänta i 30 minuter, när jag kommer in för att lämna prov så lämnar jag fram min remiss och säger att jag har en CVK och vill att de sticker i den. Då säger sköterskan att de kan inte sticka i en CVK på labb för de har inte det matrialet som behövs. Detta slutar med att hon får sticka mig i fingret och pressa ut blod och att både jag och hon blev irriterade på personalen på operation som inte hade löst detta, som sköterskan sa: Du har ju en CVK och då ska ju den användas.

Väl tillbaka på avdelningen så var det dags att prata med läkaren. Jag trodde att jag skulle få prata med min läkare som skulle operera men så blev det inte utan in kom en invandrarkille som var väldigt svår att förstå. Han undrade om jag hade några frågor. Ja, sa jag, jag vill veta vad ni ska göra.

Han berättade då att de kommer att sätta tillbaka urinledaren på ett annat ställe på urinblåsan, att jag inte kommer behöva någon avlastning på vänster sida som jag har haft under ett par månader på höger sida(och den gör vansinningt ont då den skaver i njuren) och att jag dessutom kommer att få kateter i 1-2 veckor för att man ska se att allt funkar.

Meddelar honom att jag behöver ett nytt läkarintyg eftersom de har skjutit fram operationen och det ska han ordna. (Gjorde han det? Tror knappast det, men jag får väl ringa upp imorgon och fråga.)

Sedan var det dags att prata med sköterskan. Hon tyckte att det var mycket olyckligt att operationen skjutits fram men sa att det går inte att göra något åt utan det är bara att gilla läget. Hon fixade med urinprovet efter en del strul och klappade mig sedan på axeln och sa att det kommer gå bra.

Väl hemkommen var det tänkt att jag skulle plocka undan och dammsuga eftersom min frisör skulle komma på eftermiddagen men luften hade fullständigt gått ur mig så jag la mig och vila i drygt en timme.

Sedan var det dags för slingor och klippning. Det blev nog bra för frisören själv var mycket nöjd och jag kan ju inte säga att jag är missnöjd, men lite ovant eftersom hon klippte av håret ca fem cm.

Sedan kom jag på att jag ville gå på bio. Jag ringde till Mickan men hon hade annat och göra så jag bestämde mig för att gå på bio själv, sagt och gjort: bokade en biljett på nätet till filmen; Män som hatar kvinnor. Mickan kom sedan förbi och meddelade att hon skulle bli bjuden på mat hemma hos sin mamma och att det gick före bion så det var ju tur att jag redan ställt in mig på det.

Jag gick ner till bion kl 19 med en stor godispåse och kollade filmen. Det var faktiskt helt ok att gå på bio själv, man slipper ju ha någon som viskar en i örat och kan koncentrera sig för fullt, dessutom var det en superfilm. Om någon mot förmodan inte har sett den så säger jag bara; Gör det!!

Nu är det dags för mig att krypa i säng och imorgon har jag tänkt att sova ut riktigt ordentligt, hoppas att jag får vara smärtfri så vaknar jag nog inte före kl 09.

Då var det onsdag.....igen

Idag blir en dag med en del inplanerad. Först under förmiddagen kommer hemsjukvården hit och ska lägga om mina kompresser och spola. Sedan ska jag fika med en väninna direkt efter det, kanske tom blir en lunch ute, vem vet!!??

På eftermiddagen ska jag till banken och se om jag kan lägga om mitt lån, har en hög ränta nu så det känns bra att lägga om de i dessa dagar då den är lägre.

Jag har nu lämnar Jakob och i eftermiddag ska han till sin pappa för att umgås med honom hela helgen så här hemma kommer det bli tyst och stilla, undra vad jag ska hitta på? Städa blir det iaf, behöver dra ett tag med dammsugaren och det är akut.

Har hittat mammas morsdagpresent också. Hon har önskat sig en enkel mobil och jag har hittat en där kontantkort ingår. Jag och bror delar på detta så det blir ju inte mycket pengar och det passar ju mig i dessa tider då min ekonomi är ansträngd med anledning av min sjukskrivning.

Imorgon har jag bokat en tid hos frissan, jag har det så lyxigt att hon kommer hit!! Så klippning och slingor ligger på schemat då jag behöver pigga upp mig efter att operationen blivit uppskjuten.

Sååååååååååå, alla vänner; vad ska er mamma få i present på söndag?

(BILD:GOOGLE)

Ledsen

Nu är jag ledsen och arg. En kvinna ringde mig imorse angående min planerade operation och berättade att den var framskjuten till den 10 juni med anledning av att läkaren skulle på konferens.

Får de göra på detta viset?

Jag blev så ledsen då jag verkligen hade ställt in mig på operation i nästa vecka och dessutom missar jag nu Jakobs skolavslutning och vår resa till Skara Sommarland som Mickan bjudit oss på!! Känner mig också maklös eftersom jag inte kan göra något för att påskynda det hela utan det är bara att gilla läget.

I min ilska och sorg så funderade jag ett tag på att ligga kvar i sängen hela dagen och bara deppa och tycka synd om mig själv, men jag tog mig själv i kragen och satte igång med morgonrutinerna såsom bädda sängen, klä på mig och plocka undan lite.

Under dagen har jag tagit hand om mig själv och försökt hämta styrka.

Så då var det fredag igen....

Jag har rätt bra koll på dagarna nu för tiden då jag räknar ner till operationsdagen. Idag har jag legat i sängen hela dagen då min mage krånglar och jag känner mig matt. Båda sönerna är hos mormor och njuter av dagen, de kommer väl hem lagom tills det är dags för sänggående för Jakobs del.

Jag är irriterad på att jag inte kan tanka ut mina kort på datorn och vill verkligen lösa detta NU, men hoppas snart få hjälp med det för det känns inget kul att ha en blogg utan foton!!

Kvällen ägnas åt TV-tittande och bloggläsande, imorgon ska sonen sälja sina gamla leksaker och annat på vår innergård då vi ordnar loppmarknad, välkomna!!

(Foto:privat)

Tvättstugan och vila

Märker att folk runt omkring mig har fullt upp med att hinna med alla måsten. Själv går jag mest runt och myser och längtar efter att få bli frisk. Snart är det ju dags för den stora operationen, närmare bestämt den 1/6, då ska jag bli av med katetrar, slangar och andra saker som misspryder min kropp och sedan kommer jag att bli som förut, till skillnad från 20 kg som jag har lämnat ifrån mig och inte vill ha tillbaka....

(FOTO:PRIVAT)

Foto taget någon gång i höstas på arbetet.

En flagande tablettmissbrukare

Så känner jag mig idag. Hemma hos Ida i lördags envisades jag med att sola på altanen hela dagen och njöt verkligen av solen av värmen, men utan solskyddsfaktor på mig och vårens starka solstrålar kan det ju bara leda till en sak: att jag brände mig!!

Så nu har jag börjat flaga på: hakan, näsan, panna och kinderna; ser helt enkelt för j-vlig ut. Dessutom har jag idag haft sådan värk att jag har legat i sängen hela dagen och fulldoserat mina tabletter vilket jag inte har gjort på flera veckor.

Nu mår jag lite bättre och tänker faktiskt unna mig att gå på bio, en vuxenaktivitet utan krav....

Men det är ju bra att gå på bio, ingen ser att jag flagar och ingen ser att jag fullpackad med piller och förmodligen är lite påverkad;) och dessutom kan jag mumsa i mig massa popcorn, med ursäkten; man äter ju popcorn när man är på bio....


(FOTO:sf.se)

Hoppas nu verkligen att den är sevärd!!

Helgen som gick

Jag har haft en riktigt mysig helg med Ida och massa goa människor. Vi har grillat och myst massa på hennes altan. Igår var det ju ett fantastiskt väder så vi satt på altanen från kl nio och långt efter att solen hade gått ner, så jag har fått massa färg men också lyckats bränna pannan, näsan och lite på bröstet....kommer inte bli snyggt om några veckor när jag kommer att flaga, varför lär man sig aldrig!!!

(FOTO:PRIVAT)


Bild tagen för fjorton dagar sedan, även då grillfest hos Ida. Vissa härliga människor från fotot var även med denna helgen men även en en del andra trevliga människor.....


Längtan

Jag har en massa saker som jag längtar efter....

utan inbördes ordning....

Jakob <3<3<3
Operationen, dvs att jag blir återställd och frisk
Sommar, sol och bad
semester
att börja jobba igen
kärleken



men nu blir det ingen deppkväll utan TV:n och slappa i soffan....

Jag drar till landet

och njuter av den härliga solen och helgen hemma hos Ida. Får väl se om det blir någon uppdatering under helgen.

Hoppas på mycket sol och grillat med gott sällskap i alla fall!

Ha en riktigt skön helg!

Grubblar mycket

Det är vad jag gör dessa dagar. Men jag tror att allt kommer att lösa sig till det bästa i framtiden. Nu sitter jag och väntar på min  käre mor då mitt ex fick ett fullständigt frispel igår då han upptäckte att han hade dåligt med jeans till jakob och han ska ha honom i helgen så nu ska vi åka dit och lämna över kläder till honom så paniken lägger sig.

Idag blev jag väckt av hemsjukvården som kom och spolade min polyostomi, de återkommer på måndag då det fortfarande saknades matrial för att göra helt färdigt!!

Idag blir det en lugn dag, ska försöka njuta av solen och dess värme och kanske försöka orka med att dra dammsugaren ett varv i min lägenhet......

Läser era bloggar

...men glömmer helt av att uppdatera min egen. Hemma hos mig händer det ju just nu inga stora händelser och knappt några små heller faktiskt.

Jag har idag, efter två dagars krångel, haft besök av hemsjukvården. Två trevliga sköterskor på besök som spolade min CVK och la om mina bandage men när det kom till att spola polyeostomin (slangen jag har i njuren) så gick de bet. De visste inte hur de skulle göra så av den anledningen får jag besök av dem imorgon igen då de skulle ta reda på hur man gör. Kul att de får lära sig lite nytt på jobbet denna veckan;).

På eftermiddagen åkte jag och mor en snabbis och kollade i affärer och både jag och hon lyckades ju med att få med oss lite livsnödvändiga(!!??) saker hem. Givetvis inget som vi visste innan vi kom in i affärerna att vi behövde, men så är det ju rätt ofta..

Kvällen har varit seg då jag är ensam hemma och inte har haft ro att kolla på TV, tur att facebook och era fina bloggar finns!!

Ännu en solig dag...

Efter gårdagens hårda arbete med tvätt och städning hade jag redan innan jag somnade idag bestämt mig för att ta en X-dag. Sagt och gjort: idag hade jag sovmorgon och hela eftermiddagen har jag suttit ute på ljugarbänken och njutit av det underbara vädret. Har lyckats få en T-Shirtsrandsolbränna. Inte snyggt, så imorgon blir det mer att njuta av solen utan T-shirt. Funderar på att åka hem till Anna och tittar när hon rensar rabatterna och sola hela dagen, får väl se om jag orkar.

Ny bloggdesign

Om ni undrar vad som händer på min sida så är det Emma som är snäll och hjälper en gammal dam att få en lite roligare bloggsida.
Marie

Ny vecka, nya utmaningar

Somnade inte innan klockan tre inatt, vilket innebar att jag inte vaknade förrän Johanna väckte mig vid halv tio. Johanna kom hit redan i fredags och var och mötte mig på lasarettet när jag blev utskriven i lördags. Jag har försökt att vila sedna jag kom hem men det är inte så lätt då det måste städas och att ligga i sängen hela dagen när jag är hemma tilltalar inte mig.

Idag har jag tagit hjälp av Johanna för att kunna tvätta, byta överdragskläder på soffan och att plocka undan i Jakobs rum. Nu har hon gett sig ut för att fika med en kompis och jag har precis varit nere i tvättstugan och hunnit med att torka av Jakobs golv. Har sådan smärta och tog för en stund sedan extra värktabletter så att jag ska funka någorlunda idag. Har bestämt mig för att vila hela morgondagen då Johanna åker hem ikväll och jakob är hos mormor.

Igår var vi ute hos mamma och åt som hästar. Johanna var lite orolig innan vi åkte dit att mamma skulle lagat något som hon inte åt men det behövde hon inte vara orolig för. Mamma hade som vanligt överträffat sig själv. Det fanns tre olika rätter att välja på och Johanna  valde alla tre;).

När vi sedan kom hem så gick vi ner till Brassan och kollade Elfsborg-Gais och Johanna toppade middagen med en glass och jag hann dricka två goa kalla öl innan det var dags att gå hem då smärtan gjorde sig påmind igen.

Nu blir det vila en stund innan det är dags att återvända till tvättstugan!

En blogg jag följer dagligen och får glädje och kraft från

Ett härligt program med härliga gäster. Kattis & co med Lotta Grey som gäst vars blogg jag läser dagligen om hennes kamp mot cancern och hennes vardag!

Arg som ett bi....

Jag blir sällan förbannad men nu är jag riktigt upprörd. Jag har ju som bekant haft mycket att göra med sjukvården under 1½ år. Idag berättade min väninna Ida via telefon att jag hade fått ett brev från Sahlgrenska (hon har hand om min post medans jag ligger på lasarettet).

Jag blev först inte något stressad, utan tunderade mest på vad det skulle kunna vara. I huvudet snurrade det: "knappast någon återbesökstid, för jag har ju en bokad tid och ska ju dit nästa vecka", "kan det vara att läkaren inte kan av någon anledning och vill byta tid" och när det hade snurrat en hel del i huvudet så stannade det vid "de har kollat mina prover igen och hittat cancer!!"

Vansinnigt stressad ringer jag Ida och ber henne öppna brevet, hon hör inte min stress och ber att få återkomma om fem minuter då hon kör bil och strax är hemma. Jag svarar "ja" trots att jag har lust att skrika "neeeeeeeeeeeeeej, stanna bilen omedelbart och öppna brevet!"

Efter några minuter ringer Ida tillbaka och öpppnar brevet, hon berättar att det bara är en enkätundersökning. Fy f-n vad arg jag blir. Hur tänkte den personen som bestämt att de breven ska skickas ut, har den personen aldrig upplevt den ångesten och oron som jag har känt varje gång jag har fått ett brev från landstinget?

Jag tänker i alla fall svara på enkäten och kommentera deras brev med att de är bra att de tar reda på hur patienterna upplever vården men att jag i framtiden skulle uppskatta om de skickar dessa förfrågningar i ett neutralt brev!

(FOTO:GOOGLE)

Jippiee...

imorgon är det dags för hemgång. Har talat med läkaren som har full förståelse för min frustration och ilska för att de har gjort fel under operation. Men han rådde mig att ta en dag i taget och det är faktiskt snart 1 juni då det är dags att rätta till det de har ställt till med!

Jag har idag varit upp sedan 4 imorse då jag under hela dagen haft ont men det verkar som det har lugnat ner sig lite nu och det känns skönt!

Under dagen har jag haft besök av min fd arbetskamrat Carina som kom hit med underbara liljekonvaljer och hembakad hallokaka. Sedan kom min älskade son och min älskade mamma på besök och med sig hade de ett skärp så mina jeans stannar uppe. Jag har ju gått ner i vikt sedan allt det här började så mina jeans som jag bara köpte för några veckor sedan är många cm för stora i midjan.

Jag hoppas att få mer celebert besök idag men det skriver jag om senare. Nu rusar jag iväg för att ha en date.....

Hoppas på hemgång imorgon, det är ju faktiskt fredag!

Idag på ronden frågade bara läkaren hur jag mådde och sedan lämnade de mig. De har tagit prover på mig idag och jag tror och hoppas att de visar att min kropp mår mycket bättre så jag får åka hem imorgon. Vill verkligen inte ligga här, samtidigt är jag så trött och orkeslös så jag kanske inte orkar att vara hemma, jag vet faktiskt inte. Men å andra sidan kan jag ju inte veta det då jag inte har prövat!

Idag har Jakob och min mamma återigen varit på besök. Det är det som jag hänger upp mina dagar på. Är så härligt när de kommer och hälsar på och Jakob kramas så gott och berättar om sin dag. Han är verkligen fin min lille kille, synd att han ska behöva uppleva detta bara, men nu hoppas jag att efter sommaren kommer jag att vara en vanlig mamma igen!

(FOTO:PRIVAT)

Mickan, Mickan

Idag när jag pratar med Mickan i telefon så ber jag henne uppdatera sin blogg så jag har lite att göra här på sjukan. Humor har hon ju iaf tjejen men om jag skulle sitta och skrika i korridoren och ropa på hjälp, åka skidor i korridoren eller göra något annat av hennes galna tips är jag rädd för att jag inte skulle bli tagen på allvar som patient vilket förmodligen skulle innebära att då jag verkligen skulle behöva hjälp, skulle den utebli och det vågar jag inte riskera. Jag vet ju inte hur länge jag blir kvar här och dessutom ska jag ju tillbaka och opereras och det vore ju då dumt att ha gjort bort sig fullständigt, eller?

Å andra sidan så har jag haft lite att göra idag i alla fall. Mjukstartade dagen då jag varit uppe till efter halv fyra i natt efter att operationssjuksköterskan kommit upp och satt en nål på mig, eftersom jag plötsligt har blivit svårstucken. Låg sedan med antibiotikadropp i drygt en timme och efter det var det dags för lite sömn.

Sa under förmiddagen hej då till min rumsgranne, den andre i ordningen sedan jag blev inskriven. Efter det var jag på biblioteket och lånade filmer och en medicinsk terminologi bok för att kunna tyda min journal som jag fick ut efter ronden.

Läkaren tog sedan beslut på att de skulle operera in en CVT på mig, vilket innebär att jag har en nål strax under halsen för att de ska slippa sticka mig varje gång de ska ge mig medicin eftersom ingen numera vill det.

Sedan kom min goe son och min mamma förbi och vi kramades en stund innan det var dags för dem att åka hem och dags för mig att åka till operation.

För en liten stund sedan var jag ute och köpte mig en påse godis som jag ska unna mig ikväll då jag ska kolla film och nu sitter jag bara att väntar på en lungröntgen. Det är visst rutin efter man har satt in en CVT då det är stor risk att läkaren punkterar lungan, men det ska vi verkligen inte tro nu, då läkaren direkt efter ingreppet sa att det hade gått bra och att man kan höra ett pysljud från CVT:n direkt efter de har fört in den om man då har punkterat lungan. Nä, färdigsnackat om den tråkiga sjukvården.

Bröllopsvalsen?

(FOTO:PRIVAT)

Rika, snälla singelkillar

är välkomna till sal 10 här på lasarettet. Då kommer Ni att bli mottagna av en nyduschad, välluktande och tillfrisknande kvinna som vill ha mycket kärlek, presenter och överraskningar i form av resor. Du behöver inte vara bildskön men det möter inget hinder, kvinnan du får träffa har ett mycket attraktivt yttre och om du inte skulle vara helt nöjd kan ju vissa skavanker lätt åtgärdas med hjälp av dina pengar. Hon kräver inga stora uppoffringar; med fri tillgång till din Lambourghini och ditt American Expresskort är hon så gott som underhållsfri.......

Åter igen Välkommen!!

(FOTO:GOOGLE)

En ny rundtur

i vården...

Ligger åter på lasarettet. Har infektion i njurarna och får anbiotika intravenöst. De har tagit prover för att kontrollera så jag inte har infektion i blodet så jag blir väl liggande här i några dagar. Längtar efter den dagen då jag är frisk igen!!

(FOTO:GOOGLE, frisk)

Bröllop

Var på ett underbart, fantastiskt bröllop i lördags. Vill verkligen tacka Ida och Magnus för en fantastisk dag!

(FOTO:PRIVAT)

RSS 2.0