Upptagen kvinna

Dagen har börjat bra, en glad och lycklig prins lämnades i skolan för en timme sedan och själv sitter jag här och äter gröt. Ska strax gå till vårdcentralen då det är dags att lägga om mitt bandage på ryggen (för er som inte vet varför så kan jag ju berätta att jag har slangar direkt in i ena njuren där urinen kommer ut till en påse då min urinledare är helt av och inget urin får passera ut därifrån för då hamnar det i buken).

Sedan ska jag ta urinprov då jag har en stark känsla att jag återigen har urinvägsinfektion då mitt urin innehåller stora mängder med blod.

På eftermiddagen sedan ska jag till diakonissan i min församling för att ansöka om ett litet stipendie. Jag ansökte om detta förra året och fick då ett par tusenlappar och det är ju verkligen välkommet då min ekonomi är skral.

Jag har suttit nu ett par dagar och drömt mig bort till sanstränder och palmer. Om jag skulle få bättre ekonomi med hjälp av ett par stipendier tänkte jag använda de pengarna till att resa utomlands med Jakob i tre-fyra veckor i sommar, bo i en billig lägenhet nära havet och bara njuta av varandra då denna våren har varit påfrestande för både mig och honom.

Kollade en snabbis på Dr Phil igår och i en kommentar(det handlade om ett helt annat ämne) sa han: Har en i familjen cancer, har alla i familjen cancer, fast på olika sätt!! Tänkte att jag skulle försöka ta till mig det då det till största delen har handlat om att skydda Jakob genom att säga, som i ett mantra, mamma kommer att bli frisk.

Vi har ju pratat mycket om cancer här hemma, men kanske har jag pratat mest och han har lyssnat, jag vet faktiskt inte.....men jag hoppas att några veckor tillsammans, utan vardag, skulle göra honom tryggare och jag tror att vi då har chans att komma varandra riktigt nära samtidigt som vi kommer ha ett härligt minne för livet!

Så snälla vänner, håll tummarna för att det rasar in massa tusenlappar på mitt konto i maj/juni så vi kan komma iväg!


(FOTO:GOOGLE)


Bröllop på lördag

Snart är det dags för mig att f äran att gå på bröllop. Det ska bli fantastiskt kul trots att jag har ont, presenten inte är 100 klar och att jag känner lite stress inför bordsplacering. Hoppas ju innerligt att man inte hamnar bland de värsta torrbollarna och att de finns någon fin singel i rätt ålder som man kan vila ögonen på......

Under eftermiddagen blev det ett besök till Knalleland och Jakob fick köp utklädningskläderna till p torsdag då alla på hans skola ska vara utklädda. Hoppas att bildbevis kommer!! Sedan var det middag, läxläsning och byte i Alvins bur.

Jakob längtar efter sin morbrors födelsedag och har massa briljanta ideér då det gäller inköp av presenter. Han utgår ju från sig själv så han tror att morbror önskar sig TV-spel eller någon film, t ex Star Wars. Vi får väl se vad vi kan hitta på, om inte annat så ser han en stor möjlighet att kunna ringa till morbror och f prata bort en stund!

(FOTO:PRIVAT)

Den blivande bruden!


En låååååång dag snart till ända...

Idag vaknade jag i god tid och kände mig pigg. Väckte prinsen som efter gårdagens strapatser verkade pigg och han var glad att han skulle gå till skolan och f berätta om olyckan igår. Efter frukosten följde jag honom till skolan och sedan hade jag planerat att jag skulle hem och plocka undan och göra fint. Direkt när jag kom innanför dörren ändrades planerna pga värk och jag fick ligga i sängen fram tills lunch. Släpade mig upp och tog värktabletter och efter en stund gick jag ner till tvättstugan då jag hade bestämt mig att åtminstone få det gjort.

Nu några timmar senare inser jag att det inte kommer hända så mycket mer denna dagen, jag känner mig tagen efter förmiddagens värk så det blir till att göra klart tvätten och där emellan försöka vila.

Bergbestigningen

Vi klarade galat att ta oss ända hem till Anna trots att Jakob knorrade en stund innan vi var framme. En mysig eftermiddag med sol, fika och mycket te.

På hemvägen gick det bra då det till största delen är nerförsbacke. Jakob försökte sig på konststycket att komma upp på en trottoar och lyckades vurpa och skada sitt knä ordentligt. Som tur var så kom en tjej utspringande med sin lilla dotter på armen och frågade om vi behövde hjälp. Hon fixade vatten, hushållspapper, kompress och tjep så vi kunde fortsätta vår resa hemåt. Veckans hjälte!! Efter en stund ringde jag till Mickan då jag förstod att det skulle bli tungt för Jakob att komma hem då han inte ville kliva upp på cykeln.

Efter ett snabbt stopp i skoaffären och leksaksaffären, där Mickan mutade Jakob med att om han klarade sjukhusbesöket bra så fick han en leksak begav vi oss till AVC där en sköterska tittade på såret och konstaterade att de förmodligen behövdes tejpas. Vi fick en tid efter 45 minuter och tog då en snabbsväng till Mc Donalds där Jakob fick både mat och glass.

Tilllbaka på AVC konstaterade läkaren att såret måste sys. Jakob var riktigt orolig och ville inte ha bedövningssprutan eller att de skulle sy men han klarade det galat. Jag och Mickan underhöll honom i huvudändan medans personalen skötte om hans sår. Fantastiskt duktigt och modigt av Jakob! Fem stygn senare fick alla på lasarettet se en stolt kille som dansade ut från AVC och hoppades att han skulle vara den förste i klassen som hade fått sy, vi får väl se imorgon då han har berättat sin historia för klassen.

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen och njuta av tystnaden!!

(FOTO:percka.se)

Bestiga Kilimanjaro???

Nu ska jag och Jakob ge oss ut på en promenad. Han är ledig idag då han somnade sent igår och var såå trött imorse så idag blir det tid att umgås med mamma och återhämta sig.

Jag hade tänkt att Jakob skulle cykla och att jag skulle promenera, men har med mig busskortet för säkerhets skull då jag vet att smärtan blir värre vid ansträngning, men just nu har jag ingen värk så då ska vi ge oss iväg och ta en fika hemma hos Anna och kanske en timme på hennes altan och njuta av solen.

(FOTO:GOOGLE; KILIMAJARO)


Ännu en helg till ända...

Helgen började faktiskt lite redan i torsdags då det blev grill på min innergård med trevliga vänner, god mat och några öl.

På fredagen slappade jag mest och åkte senare på eftermiddagen till Katta och förfestade lite med vänner, för att sedan abrupt få åka hem då jag fick sådan värk och givetvis hade jag glömt mina värktabletter......Det blev till att åka hem, ta tabletter, vila en stund för att sedan gå ner till Brasseriet och dansa lite. Det gick faktiskt över all förväntan!!

På lördagen var jag, Jakob och Mickan en snabb sväng i Knalleland för att få mat i magen, köpa doppresent plus att jag fick köpt mig en sommarklänning. Sedan hem och packade för att åka ut till mina föräldrar och koppla av!! Det bjöds, som vanligt, på god mat och mys!!

På söndagen vaknade jag inte förrän halv nio och mådde först bra för att sedan, efter frukosten, få riktigt ont! Tankade mig med piller och vilade mig en stund i solstolen med en god bok. Eftermiddagen bara rusade iväg!!

När vi kom hem slappade jag och läste era bloggar. Nu dags att ta tabletter igen och krypa ner i sängen och hoppas att jag får sova inatt!

(FOTO: BRASSERIET.COM)

Blodprov, skola, vila och utemöbler

Bra sammanfattning av denna dagen.

I morse gick jag och Jakob till barnmottagningen för att Jakob skulle ta blodprov. Han var verkligen duktig, trots att han var så nervös innan! Sedan hade jag lovat han att följa med honom till skolan så jag var med en stund på rasten, sedan hade han syslöjd, matrast och efter det gick hela klassen till badhuset varvid jag gick hem och la mig att vila då värken var värre än värst!!

Jag sov i ett par timmar och sedan kom min pappa och väckte mig och hjälpte mig med elektriskt småpill i min lägenhet. Vi fikade och sedan hämtade han Jakob på fritids.

Nu sitter jag här och väntar på Ida för vi ska åka ut till mina föräldrar för att hämta deras gamla utemöbler som hon ska överta. Tror att hon kommer att få det riktigt fint på sin altan nu!!

(FOTO: GOOGLE, kärlek)

Älskar mina barn över allt annat på denna jorden!!

En underbar tisdagskväll....eller??

Har varit hemma hos min väninna Anna sedan klockan åtta imorse. Har fått både frukost och lunch där, härligt!! Hon har blivit sambo och visade upp sitt nya hem och jag är tvungen att erkänna att jag blev avundsjuk! Fräscht, luftigt, rent och underbar miljö......men....

kom hem och insåg att det var dags att jag gjorde ett ryck i min egen borg så i full fart med Ida i telefonen så plockade jag undan och dammade så nu är det dags för mig att börja jaga snabeldraken och sedan blir det TV och soffan resten av kvällen!



Slutet på söndagen....

Jag har haft en underbar helg hos mina föräldrar och blev efter en god söndagsmiddag hemskjutsad. Slängde in mitt bagage i lägenheten och gick ner och kollade fotboll på Brasseriet (Gefle-Elfsborg 1-2).

Ida kom sedan och hämtade mig och vi åkte hem till henne för att ha en riktig "girlsnight", så mysigt vi har haft det. Mycket snack, snacks & skratt.

Imorgon har jag fullt upp då jag ska ringa en del samtal och reda upp en del saker.....och det är viktiga saker så jag hoppas verkligen att jag har samma energi kvar imorgon då det gäller denna frågan....och att jag kan hitta någon som lyssnar på mig!!!

(Bild: Google, mor+son)

En kort uppdatering

Efter att ha haft en smärtfull dag i min säng igår bestämde jag mig för att åka ut till mina föräldrar och bli omhändertagen, så här är jag nu....

Igår eftermiddag när jag kom hit så var det mys på altanen och gott, grillat på kvällen för att sedan kolla film.

Min pappa fyller år imorgon, söndag, men eftersom jag redan igår ville kolla film och hade köpt en DVD till honom i födelsedagspresent så fick han den redan igår så kvällen tillbringades i soffan med bra film och gott godis.....

Sedan en lång natts sömn för att vakna och bli serverad en god lördagsfrukost. Mina föräldrar har sedan hela dagen slitit i trädgården medans jag har solat mig och läst god bok, vilken underbar dag.

Nu kollar vi TV och myser med popcorn och godis.

Skulle tro att min morgondag blir lika god och underbar!! Längtar redan!

Världens härligaste unge...

har idag varit på cirkus med sin mormor och var ordentligt uppspelt då han kom hem så det tog tid innan han somna ikväll.

Han har ju sedan en tid tillbaka blivit helt såld på Indiana Jones och Star Wars. Tidigare var han ju en kille som gärna klädde ut sig till Pippi Långstrump, pirat, tomte, cowboy, Karlsson på taket osv, men detta tog helt plötsligt slut och jag trodde att han, till hans mammas stora sorg, hade slutat helt med detta. Men det visade sig att han helt enkelt har bytt strategi....

Han har nämligen helt plötsligt börjat intressera sig för vilka kläder som ska inhandlas och då ska det inte vara vad som helst, utan nu är han Indiana Jones. Detta innebär: vit skjorta, beige byxor, skinnliknande jacka och hatt. Han är verkligen hur cool som helst och en stolt och glad mamma lämnar en cool kille utanför skolan på mornarna. Foto kommer!!!

Morgondagens lista

  • Lämna prinsen på skolan
  • Till vårdcentralen för omläggning
  • Ringa läkaren ang kopia på läkarintyg samt nya recept på smärtstillande
  • Ringa diakonissan angående ansökan om stipendium
  • Fika med Anna
  • Hämta prinsen från skolan
  • Torsdagsmys då Jakob ska till sin pappa i helgen

Här händer det grejer....

Efter den stora städningen i förra veckan så tänkte jag försöka i samma anda nu när jag är sjukskriven. Jag har ju planerat en sommar med mycket sol & bad och då är det ju skönt att veta att det är ordning hemma.

Jg började i gårkväll att röja ur min klädkammare men luften gick ur mig, fortsatte idag men återigen fick jag ont och tvingades vila. Då jag hade vilat en stund kom min käre mor och efter att jag hade bjudit henne på lunch så hjälpte hon mig att städa och ställa ordning i klädkammaren, så nu är det riktigt fins i den igen, härligt...

Imorgpn hade jag tänkt att städa mitt skafferi, men tyvärr kommer inte mamsen in imorgpn så jag kanske ska vänta med det;)...

Idag har jag också hunnit med att gå till vårdcentralen då jag tyckte att det kändes som om slangen jag har i njuren var på väg ut. Distriltsköterskan la om förbandet och tyckte att allt såg bra ut men efter ett par timmar hemma så har omläggningen lossnat så det blir väl att gå till vårdcentralen imorgpn igen.....som om jag inte har annat att syssla med.

En ny dag

Har sovit som en riktig prinsessa. Har bara vaknat vid ett par tillfällen inatt och det var verkligen länge sedan jag har sovit så här gott som  jag har gjort inatt. Verkligen skönt att få vakna av sig själv också, ingen Jakob, ingen lasarettspersonal eller en telefonsignal som får kroppen att hoppa till.

Känner mig så pigg idag så jag funderar om jag inte ska boka en tid i tvättstugan och försöka tvätta upp min tvätt, har ju inte sä mycket i tvättstugan eftersom min käre mor har hjälpt mig så det kanske vore bra att ta det redan nu. Men, vi får se.....bara för att jag känner mig bra nu så betyder ju inte det att det kommer vara hela dagen, men jag hoppas!

Nu ska jag strax ta en dusch, äta en god frukost och sedan hoppas jag att Ida hör av sig. Jag vet att hon eventuellt ska till Ikea idag och jag har ju länge haft lust att åka dit så jag hoppas att jag får åka med.....

Påskaftonen slut (för vissa)

Nu ligger jag återigen i min säng igen efter att ha haft en mysig grillstund med goa vänner. De andra gick vidare till krogen efter grillning och lite prat men jag gav upp och valde att gå hem....De som känner mig vet att jag verkligen har ont, för jag brukar sällan missa en utekväll med vänner men så är det nu. Kanske inte är värk, kanske är åldern;).

Blev avundsjuk på Mickan som idag fick reda på att hon ska opereras i nästa vecka. Jag skulle verkligen vilja att detta hade en ände nu men det är ju sex veckor kvar tills min operation så det är väl bara att vänja sig vid alla bekymmer. Jag hoppas verkligen att jag får ersättning från försäkringsbolaget efter detta för jag är så j-a less på detta och tycker livet är orättvist just nu.....men ingen idé att älta...nu blir det TV:n en stund och sedan förhoppningsvis sömn i några timmar(är just i detta ögonblicket nästan smärtfri, underbart!!)

LÅÅÅÅÅNGFREDAG

Usch, fy osv.....

Vaknade strax före tre pga värk och har inte kunnat somna om och ingen god bok har jag att läsa heller....Undrar vad jag ska göra av denna låååånga dagen??

Har vid ett flertal tillfällen varit i kontakt med läkare, sjuksköterskor osv på lasarettet men ingen kan hjälpa mig. Min läkare hänvisar bara till att det kan göra ont och att jag får stå ut, han tänker inte göra något åt mina problem. Den andre läkaren tycker att jag ska vara inlagd på lasarettet så de kan hjälpa mig med smärtan och det har jag ju prövat nu vid ett flertal tillfällen utan gott resultat. Barnmorskan tycker att någon måste hjälpa mig, hon påtalar att det finns möjlighet att kontakta en annan läkare och få hjälp eller råd, hon tycker inte att jag ska ha det så här i minst sex veckor till.....

Och jag, jag fattar inte hur jag ska stå ut med denna ständiga värk. Trots alla värkmediciner så har jag ändå ont. Jag får ingenting gjort här hemma utan ligger i princip och vilar hela dagarna. Igår orkade jag inte ens laga middag utan jag och Jakob hämtade mat på Mc Donalds till hans stora glädje....

Nu sitter jag här och dagen har så sakta börjat. Väntar på att Ica ska öppna så jag kan starta med lite god frukost. Tänkte hinna mysa med sonen en del innan han ska åka hem till sin pappa.

GLAD PÅSK!!

Värk, nystädat och vila....

Hade tänkt att uppdatera min blogg nu, men pga av värk så orkar jag inte det idag, kanske finns mer krafter imorgon??

Har åter varit på lasarettet idag och nu kanske det händer något. Imorgon ska de ringa från urologen efter de har talat med min läkare och se om de kan finna en annan lösning, det tar dock inte bort värken men löser en massa andra problem. Jag hoppas, jag hoppas....

Dessutom är min lägenhet ni nystädad, allt skräp slängt, påskriset står på bordet och hönan är på plats. Välkommen påsken!!

Imorgon är tanken att min käre mor ska ta Jakob med sig till Naturhistoriska, det ser han verkligen fram mot.

Kram på Er!!

Vad inbillade jag mig egentligen....

Klart att jag inte fick åka hem...eller det fick jag om jag ville....permission och vara tillbaka 6.45 på avdelninge. Då känns det ju bättre att vara kvar här och hoppas på några timmars sömn i alla fall. Vem vill ställa sin väckarklocka en lördagsmorgon om man inte måste, inte jag i alla fall.

Läkaren hade inte tid att kolla alla provresultat och prata med mig idag men hon skulle komma imrogon, gissar att det blir på ronden då. Alla prover visade bra förutom kreatininhalten som var förhöjd och enligt sköterskan kunde detta bero på att det ev var något hinder i njuren eller urinledaren, får väl se vad läkaren säger imorgon.

Men, positiv som jag är så skulle jag i vilket fall tro att det blir hemgång imorgon för min del. Jag hoppas då att jag får med mig ordentliga värktabletter så att jag kan börja fungera som människa igen....


SÄS

Så nu ligger jag på mitt "vanliga rum" på samma avdelning som alltid och väntar på läkaren. De har pressat ut en hel del blod från mig idag och skickat massa rör till labb för att kolla att njurar mm fungerar som de ska. Kom för en liten stund sedan upp från bukröntgen där de skulle kolla så allt såg rätt ut i buken efter operationen i förra veckan.

Denna eviga väntan.....vet inte om jag ska vara kvar här eller om jag får gå hem idag eller om jag blir kvar ett längre tag.....jag vet helt enkelt ingenting!!(Kanske är som det brukar vara i och för sig, men det känns extra snurrigt)

Läste en kvinnas blogg om sjukdomsvinster....dvs att man får blommor, presenter och uppvaktning!!

Jag har ju missat att ta kort på alla dessa fina blommor, presenter, godisar, överraskningar, tidningar jag har fått...men Ni ska veta att jag verkligen uppskattar det!!!!

Tack

Jens och Anna för datorn,
Åse för alla fina presenter och att du tagit hand om mig och stöttat mig och all god mat du lagat!!,
Mickan för sällskap, godis och roliga presenter,
Mira för sällskap, äcklig kinamat, blommor, roliga presenter, massa godis(jag har kvar!!) och Coca-colan,
Mikael & Tobias för cheeseburgarna och pizzan,
Jonas för gott sällskap,
Hajja för boken ,chokladen och trisslotterna(tyvärr nitlotter),
Anna för boken och

alla andra som hört av sig via telefon, sms, bloggen och FB....hur skulle jag klara mig utan mina vänner??!!


Stora, stolta pussar till min fantastiska barn, utan Er hade jag inte orkat!!!!


Bloggfest....

Det blir ett kort inlägg, men ändå ett stort tack till sponsorerna och gulliga Mira som hade arrangerat festen. (Inte konstigt du är helt slut efter ett sådant elefantjobb!!)

Då jag dagen innan hade kommi hem från lasarettet och hade ordentlig värk så var jag bara med på festen i ett par timmar och var inte mitt vanliga jag, men hoppas ju att jag inte blir portat för all framtid för det....jag lovar alla bloggkompisar att jag ska visa er att jag är en riktig partypingla, bara jag är frisk!!!

Vi samlades hos Mamsen som hade fixat supergott tilltugg från Ridderheims delikatesser.

Mira
hade med stor hjälp av Marica fixat goodiebags som vi alla fick.
Jag är fortfarande chockad......(Jag vågar ju aldrig bjuda hem Er till mig, välkomstdrink, presenter och mat.......när jag har party brukar alla få ta med sig eget!! Jag hade tom glömt att ta med en gåva till arrangören och lägenhetsinnehavaren, ska kompensera detta, jag lovar!!!)

Här kommer lite utav innehållet!
Vill ni se snyggare bilder så kolla gärna på Miras blogg. Vet att det är ett kort inlägg, men jag skyller på sjukdom och loooovar att skärpa mig!!


Så här såg Goodiebagen ut!




Aerobic-socka från IoB-butiken. (Görgo kvalite, underbara till mina frusna fötter och kommer nog bli en favorit att ha på gymmet!)

Från PetrifiedInPink fick var och en av gästerna 6st kort med budskap 10% rabatt. (Görfina, nu måste jag till Ikea och köpa ramar!)

LekoBuslandet såg till att vi fick två fribiljetter var! (Jakob tackar särskilt!!)

Vimsadekor sponsrade med liten väggdekor samt 25% vid beställning.(Mer väggdekor till folket.....)

Pär på Percka Studio sponsrade med 25% rabatt. All slags fotografering, Möhippa, bröllop,
Modell för en dag mm.(Kommer helt säkert till användning. Jag har ju nyligen besökt Pärs studio då han tog kort på sonen, kanske kunde lura dit mina tre barn på ett gruppfoto snart.....MAMMA VILL HA!!)

Gratisbio sponsrade med poäng. (Den snöt Mickan direkt, så nu kan hon gå på bio, GRATIS!!)

Nystartad butik på nätet. Vi fick hela 50% rabatt på hela sortimentet hos Pandaa. (Ska snart kolla in, kanske slinker det ner något, 50% är ju otroligt bra!!!)



Företaget Chilihouse bidrog med Chilisås, godis, kapsylöppnare och 15% rabatt vid beställning. (Här ska kryddas!!))

Svampbutiken sponsrade med 3 kryddpåsar.(...mer kryddor till kryddskåpet, mums)



 Alcon. Sponsrade med våtservetter för ögonen, smörjande ögondroppar och linsvätska.(Perfekt, jag snodde Mickans påse också, jag är ju linsbärare så då var det ju klart att jag behövde de bättre än henne!!)




Martinshop har förutom den jättefina påsen, sponsrat med tidning med tillhörande film,
prover,broschyrer och "leksaker". (Jaha, funderar fortfarande vem i min bekantskapskrets som vill roa sig med tidning och film......)



Lady Finger från Sextoysonline(Behöver säkert en singel som jag, men har ju ingen vana vid leksaker, så vi får se....)





Godis från Ryfors Konfektyr. Märk väl den vita chokladen med Miras namn på. Så gulligt gjort av dem. ( Kan meddela att det var riktigt gott godis, har legat i min säng ocg stoppat i mig både min och Mickans lakritsstång samt min "Miragodis", gott-gotte-gott-gott)


Som sagt, vilken underbart härlig fest, jag som älskar privata tillställningar tyckte synd om mig själv att detta arrangerades då jag inte var i mitt esse...............men av bedömningen av kort som finns i de andras bloggar så hade de riktigt kuul utan mig!!

Äntligen uppdatering...

Jag har legat i min säng i princip 24 timmar per dygn sedan i lördags kväll pga smärta. Har ätit starka värktabletter och varit ordentligt drogad.

Nu är jag åter inlagd på lasarettet och kanske kan få kraft att uppdatera min blogg......

RSS 2.0