EN SÅN HÄR VILL JAG HA....NU!!!

Min underbara svägerska har lyckats hitta precis en sådan öppen spis som jag vill ha.......




Finns enligt min svägerska för 995:- på Rusta, spring och köp!!!!


Äntligen fredag....

så härligt med helg och en barnledig sådan också och här ska det vilas.....men först så ska jag jobba en stund till, träna och gå på afterwork på gymmet, härligt!!!

Igår var jag på Ullared med L och fick handlat lite julklappar. Visst är det kul att handla men ack så tråkigt att det alltid blir dyrare än vad man hade tänkt sig så nu blir det ytterligare en månad med en massa nudelpåsar;). Men jag ska inte klaga, gick det bra förra månaden så går det ju denna månaden med, eller hur??

Nä, dags att ta tag i lite arbetsuppgifter!!

(FOTO:GOOGLE)

Nämen ser man på

...idag var jag piggare än vad jag brukar vara på eftermiddagarna. Efter jag kom hem så gjöt jag och Jakob figurer i gips som vi sedan målade=kvalitetstid med sonen. Efter det fick jag plockat undan, dammsugit och torkat golvet=hemmet är beboligt igen och som om inte det räckte så har jag hunnit slappa lite och njuta av livet. Helt fantastisk dag i det stora hela alltså.

Deesutom fick jag mail från min PT så nu längtar jag till after-worken med gymmet på fredag, ska bli kul att mingla med alla härliga människor!!

(BILDER:GOOGLE)

(FOTO:PRIVAT)

Diet....

Under min viktminskningskurs har jag fått en massa förslag på vad och när jag ska äta. Jag har ju valt att lyssna på min PT då jag anser att hans åsikter ligger närmast mina. Detta innebär att jag ska äta sex måltider per dag med ca 3-4 timmars mellanrum och att det ska vara "normal" mat med så lite tillsatser som möjligt. Känns ju jätteenkelt tills jag inser att jag har varken tid eller lust att laga mat vissa dagar.

Jag undrar då; kan man äta havregrynsgröt sex gånger på en dag eller är jag helt galen???

Jag tycker nämligen väldigt mycket om havregrynsgröt, dessutom är det ju otroligt lättlagat och billigt.

Jag har nu (hur galen är inte jag) mailat till min PT och ställt just denna frågan. För det skulle passa mig bra vissa dagar fast då givetvis att komplettera med frukt.

Jag undrar verkligen om jag har gått ner något i vikt sedan sista mätningen, det känns inte så....och det jag fasar mest för är om jag har gått upp, trots att jag tycker att jag sköter mig bra (de allra flesta dagarna).

Jag vill ju, som de flesta andra, ha snabba resultat och bli smal och fin fram till jul men samtidigt så tänker jag ju att det ska vara hållbart också, vill ju inte bara gå ner i vikt för att sedan snabbt gå upp i vikt igen.....


(FOTO:GOOGLE)

Så här vill jag ju inte se ut......

Vilken härlig eftermiddag

......jag har haft!!


Först ett långt samtal med min chef om övertid, arbetsuppgifter mm och sedan hämta J och hans kompis M på fritids. Hem en snabbis och bytte om och sedan ner tiull gymmet och träna, underbart!!! Mina muskler är riktigt ömma och genomarbetade nu. Sedan hem och äta och nu efter en skön dusch blir det att slappa en stund i soffan och sedan tidigt i säng.

(FOTO:GOOGLE)

Så här sitter vi på gymmet men vi är ca 20 personer som ror så svetten lackar!

Oj, oj

nu är det mycket runt oss. Jag får inte dagarna att räcka till. Det ska verkligen bli skönt med ett juluppehåll även om det stressar mig också då jag inte får ihop tiden då heller. Hade tänkt att inte ta speciellt många semesterdagar men då Jakob ska vara hos mig de mesta vardagarna och fritids har stängt så känns som det inte finns så många andra alternativ.

Men jag får se till att ta en dag i taget och inte stressa upp mig, såååå

idag är det jobb som gäller och efter det träning. Idag ska jag på rodd för första gången, det ska bli kul och efter det stenhård cirkelträning. Det är min PT som har passen och jag har hört att han kör riktigt hårt, men det gillar ju jag!!!!!

Nu längtar jag efter advent, ska bli så kul att ta fram stakarna till helgen. J tycker att vi kan göra det redan nu men jag är rädd för vad grannarna skulle tänka och dessutom vill jag ha en dag med mildväder så jag kan putsa fönstrena så det blir riktigt fint.

Nu faller det lite snö utanför mitt fönster igen, myyysigt!!!
(BILD:GOOGLE)


Jag orkar inte blogga idag.....

...men jag måste ju meddela morbror att idag har J till sin egen stora glädje skaffat sig en blogg.....

www.legogubbe.blogg.se

(FOTO:PRIVAT)

Idag är jag glad...

*för att det snart är jul och ledigt
*för att det är fredag och jag och J ska mysa hela helgen
*för att jag kan ha mina nya byxor

J har sålt en hel del datorspel som han inte använder längre. Först var han tveksam till om han skulle sälja dem men när han fick reda på att han skulle tjäna 500:- var det inga tveksamheter längre utan han bestämde snabbt vad han skulle investera pengarna i. Han är verkligen ingen samlare när det gäller pengar!

I morse när vi vaknade var marken vit och det kändes verkligen skönt. Jag vill gärna ha en vit jul och J njuter ju också av snön, dessutom blir det ju lite ljusare ute.

Igår var jag och träna cirkel och kondition och jag hade redan då förberett mig på en fredag med stela leder och träningsvärk, men än har det inte kommjit. Kanske slipper jag!!

Imorse satte jag på mig ett par byxor som jag köpte för ett tag sedan och de kändes då lite för små, men nu är de lagom, underbart!! Träningen och koständringen ger resultat även om det gärna hade fått gå lite fortare, det finns ju en hel del att ta utav!! jag kollade på Anna Skipper igår och det var en flygvärdinna med i programmet som gick ner i snitt 2 kilo i veckan, men PT:n på mitt gym tycker ju att 0,5 till max ett kilo per vecka är att rekommendera och det har jag ju följt hittills och får känna mig nöjd med det, det här ska ju vara hela livet och inte bara under viktminskningsperioden.....

Dags att jobba lite.....


Min önske-önskelista

Eftersom jag nu vet att jag redan bränt mina chanser till julklappar så kan jag ju skriva min sak-önskelista.

1.Laptop
2.Öppen spis (utan skortsten)
3. Vinterstövlar
4. Platt-TV till sovrummet


så.........den som känner att hon/han inte har någon att ge några presenter till eller helt enkelt tycker det är roligare att ge än att få, varsegod!! Nu vet du ju hur du ska uppfylla mina önskningar;)

Brrrrr

...vilket varannandagsväder, men jag kan ju säga att jag föredrar kyla och uppehåll!

Idag följde jag J till skolan och mötte sedan upp min kompis M där som körde mig till jobbet. Skönt att slippa gå idag även om jag var inställd på det.

Idag ska jag ha möte med min chef och jag hoppas att det blir givande och sedan kanske det blir att äta lunch ute med L, om han hinner!!

Annars lunkar det på i stilla takt och ikväll ska jag på föreläsning och lyssna på Lisbeth Pipping, det ska bli spännande. Har ju hört talas så mycket om henne men aldrig lyckats få till det och gå på någon föreläsning med henne innan. Barnvakt är ordnad!!

Tisdagskväll hos oss....

Ja, allt blir inte som man planerar....

Idag hade jag tänkt att hinna med en massa efter jobbet men allt blev bara kaos så jag valde att boka av dagens träning(tränade ju igår) och lägga min tisdagskväll i tvättstugan och det var ju gott att ha det gjort. Sonen hade lyckats att smutsa ner båda sina jackor så nu kan han komma till skolan hel och ren imorgon.

Sedan lagade jag lasagne och det var gott och nu har jag dessutom lunch för två jobbardagar och det känns ju gott!!!

Nu: TV en stund och sedan sängen!!!

Ekorrhjulet....

Ja, så känns det just nu. Har verkligen kommit tillbaka till Svenssonvardagen igen. Jobba, hämta J på fritids, laga mat, hjälpa till med läxorna, träna, kvällsmat, duscha, lägga J, ta fram kläder till morgondagen och packa jobbväskan och sedan i säng. I princip samma saker i samma ordning varje dag. Vilken tur att det finns helger!!!

Och med detta sagt vill jag tillägga: jag trivs på jobbet!! Det är skönt att ha kommit igång igen och jag har en del vänner och bekanta som inte har någon sysselsättning och då blir jag ännu mer tacksam.

Men för övrigt är det så fortfarande att: jag jobbar för att få lön och de andra sakerna som; bra arbetsuppgifter, trevliga arbetskamrater osv....är bara en bonus!!

Ja, då var det dags att ge sig tillbaka in i ekorrhjulet igen, finns ju lite kvar att göra på jobbet innan det är dags att ge sig hemåt och springa vidare;)

(BILD:GOOGLE)

Bästkusten

Här har det varit tyst då jag har varit i Falkenberg hela helgen med min väninna Å. Vi har haft det jättemysigt. TV, promenader, prat och vin. Hur mysigt som helst!!!

Nu är det ju söndag igen och dax att krypa ner och ladda för arbetet imorgon. Men denna kvällen har jag även hunnit med att söka nytt jobb, vill verkligen ha något annat arbete där jag har chans att utvecklas och trivas.

Nä, dags att krypa ner!!!

Då var det dags...

...för dagens träningspass. Dags att byta om och ge sig ner till gymmet och träna lite Bodybalance nu när träningsvärken från söndagens träning äntligen har gett med sig;).

Har mailat till min personliga tränare idag och bett att få ett träningsprogram som jag kan snvända året ut för att få ut det mesta möjliga av min träning, vi får se vad han svarar på det!

Oh, så härligt

Idag har jag haft den bästa dagen hittills på jobbet. Känner att jag börjar komma in i gemenskapen nu runt fika bordet. Har fått arbetsuppgifter som känns meningsfulla och är glad....

Men så är det så givetvis att jag inte ska vara på jobbet torsdag och fredag för det är möten i stan, typiskt.

Men det är ju bra att längta och jag längtar redan nu tills på måndag för då får jag jobba och J kommer hem från sin pappa.

Undrar om jag kommer känns likadant på söndag kväll eller kanske snarare på måndag morgon!!??

Inget att fundera på nu i alla fall, nu ska jag njuta av fortsättningen av denna dagen!!

PS! Tack för den härliga lunchen!!

Kram

Ja må hon leva....

Inte för att jag fyller ännu men min mor har alltid haft en förkärlek till att köpa födelsedagspresenter flera månader i förväg, som t ex förra året då jag fick en höstkappa i augusti trots att jag fyller år i december.

Men just idag är jag glad....jag fick en helt ny garderob av mamma idag!! Så nu kan jag gå välklädd på jobbet alla dagar fram till jul utan att köra allt för många repriser. TACK MAMMA!!!!!!


Nu är det det dags att kolla Bolibompa, läsa läxor och kolla ut vad jag ska ha för snyggt på mig till jobbet imorgon!!!

Jobb igen....

Ja, nu börjar det kännas som vardag att arbeta igen. Hade svårt att sova igår men kom ändå upp i tid imorse. Men visst är det skönt att ligga kvar i sängen efter att klockan har ringt?

Idag händer det nog inte så mycket på hemmafronten. J ska till tandläkaren idag och kolla tandställningen och efter det har han teaterskolan. Jag ska försöka att ta fram snabeldraken och dra runt den ett varv i lägenheten och sedan blir det läxläsning och myyyyys. J ska ju till sin pappa imorgon så nu måste vi kramas riktigt mycket innan han åker.

Jag har redan planer för helgen och hoppas att det blir en bra helg. Och den kommer inte att bli vit som föregående helg!!

Nä, dags att försöka göra lite nytta här på jobbet igen!!

Kramar

(BILG:GOOGLE)

Regntunga skyar....

Kom till jobbet tjugo i åtta och klockan åtta öppnade sig himlen och det regnade till strax före tolv då jag skulle gå hem. Fick skjuts hem av min vän och åt lite lunch innan jag la mig och slappade i soffan. Jobbet tar verkligen livet av mig, undrar om jag ska klara detta, men jag kämpar på!!! Jag vill ju verkligen jobba nu.....Men jag har varit och kikat på arbetsförmedlingens sida och jag är idag säker på att jag direkt när det kommer ett lämpligt arbete kommer att söka det!!

Eftermiddagen med J blev riktigt bra, han gjorde sina läxor utan gnissel och middagen som bestod av pannbiff blev riktigt god. Gjorde mängder med pannbiff så nu kan jag leva på det hela veckan. Bye, bye nudlar.....kanske slipper er denna veckan i alla fall!!!

Nu dags att försöka övertala J att vi ska gå och lägga och läsa, jag har ju lånat en bok på jobbet och är riktigt sugen på den!!!



regn, regn,regn,regn,regn,regn,regn,regn och åter regn!!!

Snart ny vecka...

Jag laddar nu inför nästa vecka på jobbet. Ska börja med att leta upp matriel för att kunna göra en reklambroschyr och flyers för att göra reklam för mitt jobb och börja förbereda mig att för att ge mig ut och göra reklam för verksamheten. Ska börja på de ställen jag känner till tänkte jag för att sedan ge mig ut i vidare cirklar för att få kontakt med fler människor som skulle passa in hos oss.

Ska bli skönt att komma till jobbet och ha lite arbetsuppgifter att bita i, förra veckan var ju bara introduktion så det var ganska lugnt, nu känns det som om allvaret startar.

Snart 40...

Min mamma ringde mig idag och undrade vad jag önskar mig i 40-årspresent.

Nu funderar jag på vad jag önskar mig, kan för tillfället inte komma på något vettigt alls och funderar också på om man har rättighet att önska sig en födelsedagspresent av sina föräldrar när man fyller 40.

Är man inte för gammal då för att föräldrarna ska köpa present till en? Eller när upphör föräldrarnas ansvar när det gäller att köpa presenter till sina "barn"

Ja, verkligen en knepig fråga tycker jag, vad tycker du??

Är det söndag??

Vilken dag jag har haft! Startade strax före nio med havregrynsgröt och sedan packa träningsväskan. Ner till gymmet och drack lite smoothie innan träningen och sedan var det verkligen fullt upp. Jag körde järnet idag och kroppen är som gele fortfarande. Sedan hem och fixade lunch till mig och J. Strök gardinerna till sovrummet då jag blev klar med målningen igår och faktiskt fick tvättat gardinerna innan jag gick och la mig.

Plastpappan ringde och undrade om jag inte skulle uppvakta honom idag och jag fick iaf grattat honom. Sedan var det dags att tömma diskmaskinen som jag satt igång innan träningen, sedan plocka undan, dammsuga och lasta tvätten eftersom jag tänkte hinna tvätta idag så jag slipper det under veckan. Sedan kom föräldrarna förbi och beundrade mitt sovrum!

Nu ska jag slappa en timme innan det är dags att ta tag i tvätten!!

(BILD:GOOGLE)

Grattis alla goa pappor på eran dag!!!

Jag ska måla hela världen lilla mamma!

Ja, nu är sovrumsmålningen äntligen uppstartad. Fick ju lite starthjälp av min plastpappa igår så nu har jag en del att stå med. Men har redan målat ett lager nu under förmiddagen så jag hoppas att jag blir klar med målningen idag i alla fall.

J har åkt iväg med sin pappa nu på klassträff så under tiden färgen torkar och jag är barnledig så ska jag lägga mig i soffan. Det känns som jag har sprungit ett maraton, min kropp är helt matt. Så det är verkligen skönt att det är helg men jag fasar redan nu att det redan imorgon är söndag, men det gäller att passa på att njuta av denna dagen först!!!!

Äntligen fredag...

Idag startade jag dagen tidigt. Vaknade före sex för att jag var tvungen att gå på toa och efter det var det ju ingen större idé att gå tillbaka till den varma sängen och min lille prins som de senaste nätterna har sovit hos mig.

J har blivit mörkrädd och vill inte sova ensam. De har börjat läsa om rymden i skolan och han är helt övertygad om att det är marsianer som kollar in genom hans fönster på kvällarna när han ska sova och det spelar ingen roll vad jag säger. Men å andra sidan är det rätt mysigt att ha honom vid sin sida förutom att han kryper närmare och närmare mig på nätterna så att det slutar med att jag får byta sida någon gång mitt i natten;).

Jag gjorde både gröt till mig och J imorse. Han och jag har ju helt olika smak på morgonen. Han vill ha den söta mannagrynsgröten och jag föredrar havregrynsgröt. Sedan satt vi och myste med varsin tallrik och levande ljus.

Efter den lugna starten på morgonen följde jag honom halva vägen till skolan och sedan tog jag bussen till jobbet. Det småregnade lite ute men nu är det ju uppehåll igen.

Jag sitter nu på kontoret och väntar på att det snart är fika och efter det ska jag sätta mig med en arbetskamrat och gå igenom mina arbetsuppgifter som jag ska ta över från henne.

Fick ett trevligt samtal i morse från min "pappa". Mamma har kastat ut honom ikväll då hon ska ha gäster så han undrade om han fick komma hem och hjälpa mig att tapetsera sovrummet, klart han får!!!! Jag hade ju lagt det projektet på is ett tag då jag inte känt mig så inspirerad men eftersom jag nu får proffshjälp så kommer det nog att bli (FOTO:GOOGLE)

På jobbet...

Har varit ute och ätit en god lunch på Tavernan. Det var verkligen mysigt med härlig brasa och trevligt sällskap. Tack Lars!!

Nu sitter jag på jobbet och har läst igenom mina mail, ställt in telefonsvararen och då har jag inte så mycket mer att göra på en stund. Min chef sitter för närvarande upptagen på ett möte och så fort hon är tillbaka kommer jag förhoppningsvis få lite att göra.

Ska fortsätta här med att uppdatera nästa års almanacka!!

(FOTO:GOOGLE)

Aldrig en lugn stund....

Igår var jag verkligen trött. Började jobba "på riktigt" och var på kontoret. Hoppas verkligen att det kommer att bli bra på jobbet efter allt tjafs som har varit men kan inte riktigt slappna av ännu och det har sina fördelar med att vara på sin vakt. Igår kom högste chefen och ville att jag skulle skriva på ett papper. Jag ville då ta med mig pappret hem för att kunna läsa igenom det ordentligt. Efter en hel del tvekande lät chefen mig göra detta!! Jag blev misstänksam och kontaktade facket som undrade om chefen hade fått fullständigt hjärnsläpp!! Den fackliga representanten meddelade mig att jag hade gjort helt rätt och absolut inte skulle skriva under detta pappret och att nu får det vara slut på min arbetsgivares nycker. Han berättade att han redan bokat ett möte med arbetsgivarrepresentanter för att gå igenom en hel del ärenden där de har gjort uppenbarliga fel och inte lyckats hålla sig till lagen.

När ska detta ta slut???

Men.....

jag är tacksam för att jag inte skrev under pappret, vilket innebär att min hjärna inte är helt söndermosad trots alla upplevelser jag genomgått det senaste året.

(FOTO:GOOGLE)

Kanske skulle köpa min arbetsgivare ett ex!!????

Tack Ida!!!!

Vill bara tacka Ida och Magnus för ett underbart, fantastiskt och roligt kalas i lördags. Längesedan jag hade så kul och var på en sådan välorganiserad fest.

Den kan bara konkurrera med min brors fantastiska bröllop!!!

Men snart är det ju dags för er att börja planera erat och det kommer nog att bli en underbar dag och kväll för både er och era anhöriga och då lovar jag och Mickan att vi ska stanna hela natten;)!!

(FOPTO:PRIVAT)

Min önskelista.....

Jag fyller ju snart 40 så det är ju dags att uppdatera mina nära och kära vad jag önskar mig......

*att få vara frisk
*att barnen är friska och välmående och får leva ett långt och lyckligt liv
*kärlek



Den blev inte så lång men det kanske ändå var svåra önskningar att uppfylla! Eller??

(FOTO:GOOGLE)

Nudelmånaden=november

Nu har den fattigaste månaden denna året börjat för mig och jag har hela helgen kallat den för nudelmånaden och har ställt in mig på att jag inte ska handla något mer än mat och vad händer då? Jo, J kommer hem från sin pappa som hade sagt att han skulle köpa vinterskor och termobyxor till sonen under helgen och då inte köpt detta. När jag sedan pratar med honom i telefon så är han totalt ointresserad och säger bara att han inte har shoppat i helgen.

Såååå, det var bara för mig och J att traska ner på stan och köpa dessa saker och som ni vet så är det inte billigt att ha barn och ännu dyrare blir det när man måste "akutköpa" saker. Men, men....nu är det gjort och nu ska vi bara njuta av varandra.

Men lite bra var det......jag hittade ett träningslinne till mig på rean......

(FOTO:PRIVAT)

J med skolkompis i mors massagebadkar för några veckor sedan. Det syns verkligen att de är bästisar va?

Skådespelerskan

Ja, det känns nästan som om denna dagen redan är avklarad trots att det är massa timmar kvar. Idag har jag börjat jobba efter att varit borta från jobbet hela detta året. Gott att vara tillbaka men samtidigt tungt då jag ska komma tillbaka efter en lång tids bortvaro och dessutom byta arbetsuppgifter och rum, men jag ska klara det!!! Eller jag ska åtminstone göra så gott jag kan!

Efter jobbet tog jag en rask promenad till gymmet. Jag hade packat väskan och redan under gårdagskvällen bestämde jag mig för att unna mig lite träning efter att ha varit på jobbet. Idag var det Bodypump vilket är en av mina favoritpass.

PT:n frågade sedan om han fick be mig om en tjänst.....jag blev väldigt förvånad men stod kvar och lyssnade. Han undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp och vara med och hjälpa dem att spela in en reklamfilm. Jag försökte förklara för honom att jag inte är någon skådespelerska och absolut inte har de talangerna som krävs. Han stod på sig och menade att jag har uppnått så bra resultat och att de då vill göra reklam och att de verkligen vill ha med mig. Han förklarade också att det inte är en träningsvideo och att man ska ha på sig privata kläder.....så efter en timmes betänketid svarade jag att jag kunde tänka mig det och att det faktiskt hade gjort mig glad att han tänkte på mig och att han tyckte att jag hade presterat bra under de veckor som jag gått på gymmet.

Timmen på gymmet gjorde att det kändes som att detta var en bra dag, trots allt!! (Tack Örjan, Onyx och mig själv;))

(FOTO:GOOGLES)

RSS 2.0