Christer Fuglesang


Bokmässan

Efter en underbar start på lördagen med mys och god frukost var det dags att sätta sig på tåget och bege sig till Göteborg och bokmässan. Mötte upp Åse på stationen och efter att ha stått i kö en stund för att komma in gick vi sakta genom folkhavet. En riktigt mysig dag med go kamrat, mycket böcker och en hel del kändisar.

På stationen blev det sedan lunch innan det var dags att bege sig hemåt.

Livskvalité

Tänk en helt vanlig torsdag i september. Barnledig då prinsen under dagen har åkt till sin pappa, tvätten är nytvättad, sängarna nybäddade och disken diskad.

Efter ett jobbigt läkarbesök tidigare i veckan...

En kväll full med romantik, att bli bjuden på mat ute och sedan bio. Hand i hand och en småmysig film med både glädje och allvar.



Gå och se den: I himlen finns inga känslor.

Handlar om hur det kan vara att ha Asperger och om hur Simon ska hitta en ny tjej till sin brorsa med hjälp av ekvationer som är en av hans styrkor.

Kul tycker jag att Aspergers syndrom får ett ansikte och att filmen visas på bio. Kanske kan fler människor förstå Jakob bättre och fler förstår kanske vad det handlar om och hans svårigheter men också hans styrkor.


Fullt upp

Idag har dagen gått i ett, Startade tidigt då Andreas gick till jobbet. Efter det mysstund med prinsen innan jag följde honom till skolan. Sedan var det dags att hjälpa honom att städa hans rum och vardagsrummet som var fyllt med LEGO och massa andra prylar. Han hade bestämt att han skulle ta med sig en kompis hem som inte varit här innan så jag hade lovat att hjäpa honom att städa undan.

Passade på att tvätta samtidigt, massa tvätt trots att jag inte tyckte det var längesedan jag tvättade.

Sedan hämtade jag två gulliga killar på fritids som genast satte igång att leka medans jag avslutade tvätten och stekte pannkakor.

Nu blir det snart slappa vid TV:n och kolla fotboll. IFE mot Göteborg idag och jag hoppas Elfsborg gör massa mål.


Ingen bra dag idag

Blev inte som jag tänkte på lasarettet. Min läkare har i dagsläget inga besked att ge, ny röntgen ska göras för att ev kunna se vad som är fel på min njure och nya cancerprover togs. Han menar att med alla smärtor och akutbesök så är det dags att fundera på att avlägsna njuren då njurbäckenet ständigt är något förstorat och infektionsrisken är hög.

Men, inget är bestämt ännu men han menar att det är dags att ställa in sig på att det kommer att bli en operation då han i dagsläget inte kan se någon annan lösning.

Så nu blir det att försöka förstå detta och just idag känns det inte bra så det blir en lugn kväll här hemma med tid för eftertanke och reflektion.


21 september

Har väntat på denna dagen i princip sedan i våras. Idag ska jag träffa min läkare och göra en cystoskopiundersökning för att få reda på hur min njure mår och eventuella åtgärder.

Har svårt att fokusera på något idag så det blir nog en lugn förmiddag då jag ska vara på lasarettet kl 13.

Har haft en lugn morgon här och prinsen gick till skolan med gott humör efter att ha vaknat själv då han igår hade ställt larmet på sitt Nintendo DS.


Ännu en måndag

Ny vecka och ett viktigt läkarbesök imorgon.

Jag ska då träffa min läkare och undersökningar ska göras för att de ska besluta hur de ska gå vidare med min operationsskada som inte har blivit bättre med tiden. Läkarna har ju hoppas att det ska självläka men eftersom det inte verkar har gjort det så kommer det väl krävas åtgärder, men mer om det när jag vet vad som kommer att hända.

Idag startade dagen lugnt. Andreas har gått till jobbet och prinsen har jag följt till skolan. Jag är fortfarande dödsförkyld så jag tänker mig en vilodag idag för att kroppen ska få en god chans att återhämta sig.

Hann ju med att putsa fönster och byta gardiner i köket igår så det finns inga krav på att göra något speciellt, skönt!

En glad prins

Valsöndag

Idag har jag tagit tag i min strykhög och fått undan den. V har precis ätit en sen lunch och jag ska putsa köksfönstrena och stryka och sätta upp gardiner. Bara hoppas att jag orkar för min förkylning blir bara värre och värre. Har ont i mina bihålor och ska verkligen försöka se till att det inte blir bihåleinflammation av detta.

Jag har redan röstat då jag valde att förtidsrösta för över en vecka sedan men det blir väl att följa valresultate på TV senare ikväll.

Ännu ett besök på akuten

som slutade med ytterligare en pencillinkur och om den inte hjälper och jag får feber och frossa eller värre smärtor så blir det inläggning igen.

Började igår morse med värk i njuren och under gårdagkvällen bestämde jag att jag skulle åka till lasarettet idag om det fortfarande gjorde ont(vem försökte jag lura?? Smärtorna har ju aldrig försvunnit av sig själv utan det har alltid slutat med att det blivit värre)

Kom till akuten där de tog prover och konstaterade att det var början på njurbäckeninflammation.

Då har jag hunnit med akuten tre gånger på en vecka, känns ju som det finns annat att göra här i livet. Men jag har ny läkartid den 21/9 och hoppas då att de åtgärdar njuren så jag kan få vara frisk och börja jobba.


Buss till Stockholm

Då var vi på väg till Stockholm får att ikväll gå till Globen och kolla på Ozzy Osbourne. Sitter just nu på bussen och har precis passerat Jönköping.

Sover hos bror och svägerskan då det inte fanns några hotellrum att uppbringa samt att det är mysigt att passa på att träffa dem när man ändå är uppe i stora staden.




Jakob älskar Audi


Martin+Sanna= bröllop

Andreas chef gifte sig i Canada under sin semester, för 14 dagar sedan gjorde han en ny bröllopsfest för de vänner som inte hade möjlighet att vara med i Canada.

Fantastisk brudpar, underbar mat och en massa härliga människor.





Mattisa, jag och Andreas


Skaldjursfrossa

Igår åkte vi med M/S Poseidon på en fantastisk båtresa. Startade i Göteborgs hamn kl 19 och var tillbaka i hamn kl 23, mätta och glada!!

Andreas tillsammans med kaptenen
Jag och trubaduren i en duett

Är riktigt trött

En lång dag börjar lida mot sitt slut. Prinsen är i duschen nu och jag väntar på att de sista maskinerna i tvättstugan ska bli klara sedan är det dags för mig att ta en lång, varm dusch med.

Idag har det varit shopping med min käre mor. Hon köpte nya glasögon och sedan handlades det en hel del till prinsen. Höstjacka, skjorta, tjock tröja, fleecejacka, höstmössa och vantar så nu kan vi klara kyligare mornar utan att huttra.

Ikväll blir det film och mys i stora sängen tillsammans med min prins.


Kanske skulle köpa en kamera ändå

Väntar på bilder från i midsomras då vi var i Lysekil och väntar på bilder från Turkiet. Eftersom jag inte har en egen kamera är jag beroende av att andra fotar och oftast gillar jag att vara med på kort men nackdelen är att jag måste vänta till de har tid eller lust att skicka foton till mig och nu väntar jag.

Ser fram att få se korten och få dela dem med er men vet fortfarande inte när de kommer.

Idag blir en lugn dag, har bokat tvättid då det finns en hel del tvätt att ta tag i. Sonen kommentar var imorse "jag vågar knappt gå in på toaletten för det ser ut som tvättkorgen kommer att sprängas vilken sekund som helst" så du fattar att jag har lite att ta tag i.

Andreas börjar jobba idag så det blir mer och mer vardag för alla människor runt mig. Jag avslutade ytterligare en pencillinkur i förrgår och njuren gör sig redan nu påmind så det dröjer förmodligen inte länge innan deta är dags igen för nästa kur. Hoppas att slippa något lasarettsbesök i alla fall!!


RSS 2.0