Städning....

....blir det inget med här hemma men lite dammsugning har jag ju gjort i alla fall.

(FOTO:PRIVAT)

Målningen på toan är nu klar.......

(FOTO:PRIVAT)

Och så har jag ju bytt klädsel på sofforna.

Och nu är det dags att koppla av efter att golven är färdigtorkade.

Ha en skön kväll!!!

STOCKHOLM I BILDER, DEL 2

(FOTO:PRIVAT)

Dag 2 var det ju slottet och gamla stan på agendan.

(FOTO:PRIVAT)

Vaktavlösningen.

STOCKHOLM I BILDER!!

(FOTO:PRIVAT)

J på tunnelbanan

(FOTO:PRIVAT)

J:s framtida arbetsplats?? Dramaten

(FOTO:PRIVAT)

Sedan var det ju Vasamuseet och vi hann även se Globen.

Fredag hela veckan....

Detta är min sista lediga vardag innan det är dags att återvända till srbetslivet på nytt så här ska det njutas.

Igår hade jag en härlig dag.....första var det sovmorgon och en god havregrynsfrukost. Sedan ner till gymmet och träna Bodypump och stressa hem då mamma skulle komma och hämta mig. Vi åkte till en fabriksutförsäljning och köpte en helt gäng med mössor och vantar till J. Efter det åkte vi till måleributiken och köpte färg och tapeter till mitt sovrum. Ska bli härligt att göra iordning det rummet!!!

Mamma skjutsade sedan mig till gymmet igen då jag skulle göra tester eftersom halva viktminskningskursen nu är avklarad. Jag hade tyvärr inte förbättrat min kondition men när jag sedan ställde mig på vågen så var det positiva resultat. Jag hade gått ner 3,9 kg och tappat 5 kg fett, härligt!! Dessutom hade jag minskat en hel del i midjan. Personliga tränaren var nöjd och jag var ännu nöjdare.

På väg från gymmet bestämde jag mig för att genast gå till systemet och belöna mig själv!! Torsdagen blev en njutningens kväll med god mat på La Copita, vin och avslutades med en caipirinoshka(fy vad svårt att stava!!). Tack Lars och Mickan för en lyckad kväll!!

Idag blir det shopping med käre mor och sedan ska jag ut och dansa, ikväll är det RRB på Brasseriet och detta får inte missas.

(FOTO:GOOGLE)


Tisdag

Tisdagen startade i ett grått Stockholm och när vi klev utanför dörren började det att dugga och det blev blötare och blötare ju närmare vi kom Gamla stan och slottet som var målet för dagens utflykt. Vi tittade på vaktavlösningen en stund men då det blåste kallt och vi sedan tidigare var fuktiga av regnet så sökte vi och snabbt inomhus och valde då att gå på Livrustkammaren och titta på gamla rustningar, kungakläder, vapen mm. J var nöjd även med det besöket och fick handlat både svärd och sköld.

Även detta en underbar dag, trots vädret!

Sedan tillbaka till bror och svägerska och till J:s stora förtjusning blev det hajmal till middag.

Måndag

På söndagen var vi hos Jonathan som fyllde 24 år. Vi blev bjudna på goa smörgåsar och glasstårta och efter det åkte vi med min bror till Stockholm. Väl framme fikade vi lite och satt och pratade med de nygifta.......

Måndagen startade med ett soligt Stockholm och vi begav av oss i storstaden. Stannade på Gullmarsplan och köpte karta och biljetter så vi obehindrat skulle ta oss runt i staden. Min kära mor skulle skaffa visum då hon under våren ska vara i Thailand så första stoppet var på Thailändska ambassaden. Hon var alldeles för tidigt ute så vi var ute i ogjort ärende.

Sedan var det dags att resa vidare till Vasamuseet som J har pratat om under en lång tid. Jag hade haft en stor oro för att han skulle bli besviken men det visade sig att han verkligen uppskattade besöket. Vi hann gå minst två varv innan vi gick därifrån och hade han fått bestämma hade vi nog kunnat stanna ett par timmar till.

Sedan tillbaka till bror och svägerska för matlagning och avslappning. Vi hade riktigt ont i fötterna och mamma blev verkligen glad när det visade sig att gulliga A hade ett fotbad med massage till förfogande så det blev en skön stund och kvällen avslutades med en härlig pratstund med "stockholmarna".

TACK ANNA & JENS FÖR ER OTROLIGA GÄSTFRIHET OCH FÖR ATT VI FICK KOMMA OCH VÅLDGÄSTA ER , BO HOS ER OCH NJUTA AV ERAT SÄLLSKAP!!!!

(FOTO KOMMER IMORGON DÅ BLOGGEN KRÅNGLAR!!)


LÖRDAG HELA VECKAN....

Så ännu en lördag är snart till ändå. Idag har det inte varit så mycket aktivitet. J har lekt med grannpojken hela dagen och jag har umgåtts med vänner och kamrater som har varit här och även några via telefon.

Har hunnit plocka undan inför vår Stockholmsresa imorgon. J har höstlov och jag har ju min sista lediga vecka innan det är dags att börja jobba igen så vi passar på tillsammans med min kära mor att hälsa på min älskade bror och hans fru i huvudstaden. Hoppas de kommer att stå ut med oss. Vi ska shoppa, gå på museum och försöka hinna se så mycket som möjligt av huvudstaden och givetvis hinna umgås lite under tre dagar.

(FOTO:PRIVAT)

J:s rum städat och klart!!!!

FAMILJEDAG

En helt underbar höstdag med sol, visst blåser det ute men vad gör det!!

Nu har J en skolkompis här och de spelar Wall-E på Playstation 2. Jag har förberett kålpuddingen som nu står i ugnen och potatisarna är skalade.

Klockan 17 kommer hela "la familia" vara samlad. Min store son J, dottern J och den lille prinsen J och deras mamma. Det var längesedan vi satt alla runt köksbordet så det ska verkligen bli mysigt.

Ikväll ska jag till gymmet och träna Bodybalance, en stående aktivitet varje onsdag bara för att det är sååå roligt och att jag känner att jag utvecklas. Nu blev jag påmind att det är det är dags att skicka ett mail till Örjan för att göra om testerna. I den kursen som jag går nu så ingår det tre tester, ett när man börjar, ett halvägs och ett i slutet för att se förändringen när det gäller kondition, vikt och hur mycket fett jag har i procent i kroppen. Verkligen ett bra program och jag rekommenderar alla att börja den kursen om du aldrig varit på gym innan eller det var längesedan. En gång i veckan har vi gemensam träning och då får vi pröva på alla pass de har på gymmet och det känns bra för då är man inte riktigt en nybörjare när man går på ett nytt pass utan man har ett hum om vad det handlar om och får min del kan jag säga att jag hade nog inte tränat Afro power dance om jag inte hade gått en "prova på" omgång först.

Nä, dags att spela lite Betapet medans kålpuddingen gottar till sig i ugnen.

(FOTO:GOOGLE)

Egentid...

En sån härlig kväll. Jag har ätit, tränat, duschat och lagt sonen och nu är det dags att tända minst 100 värmeljus och lägga sig i soffan och bara njuta.

Dottern är ute på galej med en barndomskompis och OM hon kommer hem så kommer hon sent så det här blir en kväll ensam i soffan.....HÄRLIGT.....

Tisdagsnjut hemma hos mig med gott samvete;)


Nästan klar med denna dagen...

Nu har vi varit hos tandläkaren där de slipade till J.s tandställning, sedan var det direkt till teaterskolan och när J och dottern kom hem stod jag vid spisen och rödspätta med kokt potatis och sås serverades. Vi åt alla med god aptit, även J trots att han åt potatisen torr då de flesta såser inte faller han i smaken.

Sedan gjorde han sin läxa vilket startade med mycket gnäll och slarv men han gjorde det ordentligt efter ett tag. Han sa idag att han mycket hellre vill gå i nian då han tycker att det är för enkelt i tvåan......

Nu är det snart dags för mig att gå till gymmet, idag står det cirkelträning och core på schemat...underbart gott och nyttigt. Får väl se om jag återkommer efter träning, dusch och läggning av sonen.


(FOTO:PRIVAT)

J:s läxböcker och den snygga Wall-E väskan!!

Fibrer....

verkar det som min kropp har vant sig vid. Har ju börjat äta havregrynsgröt till frukost varje dag sedan jag började på viktminskningsprogrammet på Onyx och det har gjort underverk med min mage. Men i helgen blev det ju inga fibrer och ingen träning och dessutom slarvade jag med maten igår.....

Idag startade morgonen för min egen del med färska frallor (utan fibrer) och min mage la in en stor protest. Detta slutade med att jag har legat vågrätt hela morgonen istället för att röja undan här hemma. Tur det kommer en ny dag imorgon!!!

Min underbara dotter gick upp med sonen idag och fixade frukost till honom och följde honom till skolan. Du ska bara veta hur skönt det är för en mamma att lgga kvar i sängen och höra sina barn stöka runt i köket och höra deras glada skratt och fniss.

Sedan väckte mig efter att hon hade lämnat J och hade då ställt fram frukost och köpt hem goa, färska frallor.....tack gumman!!

Snart ska jag gå iväg och hämta sonen då han ska till tandläkaren kl 15, teaterskolan 15.30 och sedan blir det att snabbt handla för att laga kålpudding som dottern har önskat. Sedan träning kl 18.30, duscha och läxläsning.......efter denna eftermiddagen blir det nog att bara att sitta vid datorn en kort stund och sedan lägga sig tidigt!

(FOTO:HOTELORESUND.SE)

Helt slut...

...efter en massa timmar i Knalleland med mor, dotter och liten son.

(FOTO:PRIVAT)

Ett väldigt suddigt foto men det är så här J agerar när han är med och shoppar. Först hämtar han det han vill shoppa, sedan säger han att han vill lämna affären och när han förstår att han har tre shoppingtokiga tjejer med sig så går han och sätter sig och pillar med de saker han har hittat!

Jag fick i alla fall köpt gardiner, kuddar, mat och en massa onödiga, icke nödvändiga prylar.

NU....soffan och mysa med bästa dottern!!!

Positiva Berta.....

...det är inte jag det idag. Tycker det är såååå tråkigt när det är så grått och blött ute. Hade ju tänkt att städa och hinna med lite shopping men är inte sugen på något en sådan här dag. Skulle vilja ha en öppen spis och lägga mig framför den med en god bok och en kopp te och bara mysa.


Meeeeen, snart händer det ju något kul. Dottern kommer ju hem så här ska det mysas hela eftermiddagen och kvällen. Kanske har hon lust att baka eller lära mamma något nytt recept??? Hon brukar ha ideér på vad vi ska hitta på så tempot kommer nog att höjas en aning lite senare i eftermiddag!!
(FOTO:GOOGLE)

Söndagens fråga...

Kan man vara kär i någon som man inte har träffat utan bara pratat med på msn???

(FOTO:GOOGLE)

Söndagskväll....

Jaha, jag blev inte klar med städningen men får ta nya tag imorgon. Jag gillar inte att städa när det är mörkt ute, svårt att se att det blir riktigt rent då!

Imorgon kommer min älskade dotter hem till sin gamla mamma och jag hoppas att vi hinner med att mysa med varandra. Hade tänkt att handla hem mat och fylla kylen men bättre att vänta tills hon är här så att jag får höra vad hon har för önskemål. J kommer att bli överlycklig att hon kommer och hon älskar ju honom med så det blir nog några mysiga dagar här hemma.

Nu är det också bestämt att jag ska börja jobba igen. Har ju varit hemma med full lön ett tag nu då de inte har rett ut var jag ska vara. Men nu är allt klart och jag kommer att få behålla min titel men med andra arbetsuppgifter. Jag kommer att arbeta mer självständigt och styra mitt arbete helt efter eget huvud. Det ser jag verkligen fram emot. Visst kan det vara kul att jobba med arbetskamrater men när det inte fungerar och att jag inte känner något förtroende för dem så är det mycket skönare att jobba ensam. Jag som gillar att sitta själv i tjänstebilen och lyssna på musik HÖGT! Och jag som gillar att sköta min egen almanacka, härligt!

Sååå, jag tror att detta kommer att bli toppen!! Och jag längtar. Har ju gått hemma hela detta året då jag först opererades, sedan cellgifter och strålning och  på det tjafs på jobbet!! Så nu kommer jag tillbaka med massa energi, nu ska de få se vem de har att göra med;).


(FOTO:PRIVAT)

Min vackra dotter med sina nya glasögon. Visst passar hon i dem?

Förena nytta med nöje...

Här fejas det för fullt. Helt plötsligt fick jag massa energi så nu röjs det här. Klädkammaren är klar och jag har sorterat J:s leksaker och dammsugit nedervåningen. Nu är det dags att se till att få i sig lite mat.

(BILD: GOOGLE)

Söndag

Vad det är skönt med söndagar, inga krav och inga måsten och massa repriser på TV. Jag har tagit mig en go dusch och gjort både manikyr och pedikyr, härligt....

Och det kommer bilder på toan efter ommålning men jag är ju inte helt färdig ännu. Väntar på att bonuspappan ska fixa klart det sista!! Men kort kommer!!!

(FOTO:PRIVAT)

En liten förhandstitt på toaletten. Jag är inte riktigt klar med texten då jag ska skugga bokstäverna också, men det slutgiltliga resultatet kommer givetvis visas upp vid ett senare tillfälle.

TOAN INNAN!!

(FOTO:PRIVAT)

J lagar sin egen gröt!!

(FOTO:PRIVAT)

Sicken helg!!

Oj, jag har verkligen haft en händelserik helg. Först fyllde Ove 40 år i fredags och det var ett ordentligt kalas hemma hos mig med mycket folk. Tur att jag har två våningar för vi fick dela upp oss för att få plats, trots tio sittplatser runt köksbordet!

Kvällen var fylld av prat, singstartävlingar och massa alkohol och avslutades med att vi gick ut en sväng och jag dansade mig totalt genomsvett.

På vägen hem stötte jag på min älskade bror och tvingade honom att komma på efterfest och vi drack då upp den resterande alkoholen, jag minns inte ens hur jag kom i säng;)

Lördagen startade med att jag och brodern gick ett varv på stan och småpratade och sedan fikade vi gott på ett mysigt café.

Mor kom och lämnade J som hon hade passat och brodern drog vidare så kvar satt jag med två mindre roliga killar som inte hade fattat att 40-årskalaset var över;)

Jag duschade och gjorde mig iordning för att dra vidare på nästa 40-årsfirande. Min barndomskamrat Anna och hennes tre vänner hade ställt till med ett stort kalas då de alla hade fyllt 40 under året. God mat och bra underhållning för att sedan följas av dans. Jag fick för ovanlighetens skull spela Askungen och försvinna från festen innan den var över, ovanligt när det gäller mig. Men jag ville komma hem och sista bussen gick kl 02 så det var bara att lämna kalaset när det var på topp!!

Dagen efter var det träning kl 10, afropowerdance!!! Roligt, annorlunda men svårt. Jag hoppas absolut att jag ska komma iväg på fler sådana pass, väldigt annorlunda träning! Efter träningen hamnade jag i soffan och tillbrinade resten av helgen i vågrät ställning då jag var helt slut efter helgens alla bravader!

Tyvärr inga foton då jag fullständigt glömde av att ta några.......

JAG ÄR SÅÅÅ GLAD.....

.......för att jag är frisk, för att solen lyser, för att mina barn mår bra och för att jag har ett fint hem!!!

Kram

MÅNDAG=X-DAG!!

Idag händer det inte mycket. Har haft en del samtal idag som var tvungna att göras och kollat klart en film. Ser fram mot att J kommer hem idag och då blir det myyyys.

Kanske kommer jag att leta upp kabeln så jag kan lägga ut lite kort, vi får se;)

Ha en skön dag alla och njut av solen!!!!

Utmaning från Mickan....

1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Svar: Jag hade gärna kommit men du vet ju att jag måste hem ikväll.



2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Svar:  Är du med:)

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Svar: Tack för den.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Svar: Party el?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Svar: Hi, hi ok. Ut ikväll eller, puss

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Svar: Ska bara kolla om jag får leveransrapport:)

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Svar: Kan du kolla det när du spelat klart?

8. Vad vill du höra mest av allt?
Svar: Ok, vi hörs sen då.

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Svar: Hitta dig....


10. Din romantiska replik?
Svar: Nej är på billan:)

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? 
Svar: Efter matchen kan vi väl bara va:)


RSS 2.0