Lugna dagar

Igår kom prinsen hem efter att ha "utnyttjat" sin födelsedagspresent med sin storebror vilket var en heldag med snowraceråkning, film och godiskväll med övernattning. Strax efter han kommit hem var det dags att köra ner honom till hans kompis i Göteborg och efter vi lämnat av honom tog vi en sväng till Ikea och bara strosade runt.

Väl hemma, film och mys!!!

Idag har det tvättas och handlats och Andreas står nu och förbereder förrätten till morgondagens nyårsmeny.


Slås gång på gång av hur bra jag har det!!!



Mitt år i bilder

Det var inte meningen....

Efter en underbar jul med människor nära sig närapå dygnet runt så är det nu tysr här hemma. Bara jag och Andreas och en lång, härlig söndag.


Jag är fantastiskt glad för min fina födelsedagspresent jag fick av Andreas, ett presentkort på valfri resa på 4000:-, här ska planeras inför kommande semester!!!!

Fick även lite annat smått och gott, parfym av äldste sonen och en flaska rosa Champagne av mitt älskade brorsbarn Maximilian!

Min bästa julklapp var frågan om jag vill bli gudmor, klart jag vill!!!! Vilken ära och vilken glädje!!!

Rubriken syftar på:

Idag rusar folk runt i stan för att göra fynd på mellandagsrean och jag hade inte tänkt att vara en av dem men eftersom Andreas vinterjacka gått sönder så gick jag en sväng på stan och tänk att jag hittade en jacka till honom och en kappa till mig på MQ så nu har även jag fyndat!

Nu TV och mys!

Uppesittarkväll

Efter en hel dags matlagning var det dags för några av våra vänner att komma hit och avnjuta all god mat som Andreas hade lagat. Vi lassade i oss mat och kollade på Bingolotto, inte en vinst till någon av oss, trots alla dessa lotter....men vi får väl låtsas att vi glädjer oss åt att vi stöttar föreningslivet ;).

Klockan är över midnatt och jag firar ännu en födelsedag, min 42:ndra!!! Vet att detta komer bli en av de bästa!!!

Kram och god natt!!!

Jul, jul, strålande jul..

Idag startade vi dagen tidigt. Jag åkte till lasarettet för att ta prover för att kolla njurfunktionen. Det gick snabbt att sätta en nål och spruta in vätskan och sedan var det dags för hemfärd.

När jag kommer hem står skinkan på spisen och Andreas är i full gång att göra rödkålen (överraskningen för familjen i år, annars brukar vi köpa färdig).

Vi startar morgonen med frukost och lite koll på Nyhetsmorgon och barnprogram.

Efter det gör Andreas Janssons fresteles och jag åker tillbaka till lasarettet för att ta prover. Väl hemma startar Andreas med köttbullarna och griljerar skinkan.

Jag har ju inte mycket att göra under tiden mannen ockuperar köket eftersom städningen står på min lott så jag och prinsen lullar omkring här hemma och bara njuter av att vi alla är lediga och hemma tillsammans.


22 december

Idag ägnas hela dagen åt att städa och förbereda det sista innan det är dags att fira jul här hemma. Jag tvättar och fejar och försöker samtidigt känna lite julstämning. Har inte riktigt hittat den ännu men den kanske inte kommer förrän imorgon då det är dags att laga all julmat.

Jag ska ju vara på lasarettet tidigt på morgonen men när jag kommer hem kommer det nog puttra i grytorna :)

Nu: ner till tvättstugan!

Tänk så mycket enklare det är när man är två

Andreas har köpt gran och tillsammans har vi dekorerat den.


Igår var vi och köpte julmaten, dvs jag körde vagnen och han plockade varor. Eftersom han är kock är det inte bara att kolla vikten på skinkan, utan det ska också kollas hur fettet är i den. En vetenskap som jag inte kan och som han är noga med. När vi kom hem organiserade han i kylskåpet och jag packade ur påsarna medans han  skyfflade in i kylskåpet med en kocks noggrannhet.

På kvällen dekorerade han apelsiner med nejlikor vilket fick prinsen att reagera imorse. Han undrade hur man nu skulle kunna äta apelsinerna, han hade aldrig sett detta förr vilket fick mig att inse att det var en sak vi hade missat hans tidigare jular.

Julklapparna är inslagna och ligger fint under granen.

Den 23:e ska Andreas laga all julmat medans jag är på lasarettet och gör funktionsundersökning av mina njurar.

Som sagt: mycket enklare att vara två!!


Alla fem blommorna på amaryllisen som jag fick av Andreas har slagit ut.


Oooops, vilken aktiv dag

Idag har jag fått gjort det mesta av det jag ska göra här hemma: plockat, dammat, dammsugit och torkat golv. Dessutom har jag tvättat så resten av veckan kan jag släppa det.

Kanske ska unna mig och gå på stan och shoppa julklappar och vila en massa de vardagar som är kvar!


Prinsen har åkt till sin pappa och kommer inte hem förrän på måndag.

Prinsen 10 år

Idag har det varit födesedagskalas nästan hela dagen. Vi startade den med att sjunga för honom, han fick lego och började genast bygga ihop det.

Sedan hade han kalas på Laserdome med spel, trollkarl, korv och glass. Sedan hem och bygga ihop legot som han fick av sina vänner. Dagen avslutades med Mc Donalds, Jakobs favorit!!
Grattis!!

Mysfredag

Igår kom min älskade dotter på besök och vi hade en lugn kväll med godis och mys. Vi kollade bitvis på Idolfinalen och pratade om allt mellan himmel och jord. Prinsen var på födelsedagskalas på badet och var riktigt lycklig när vi hämtade honom då han haft en superbra stund och mått bra.

Idag blir det glöggfest hemma hos svärföräldrarna. De har det som tradition varje år och förra året var det ju första gången jag träffade Andreas föräldrar. Jag ser fram mot en kväll med mycket skratt och goa samtal!










"Det som avviker, och därmed är onormalt, måste inte nödvändigtvis vara sämre" Hans Asperger



Hipp hipp hurra

Visserligen är det ju inte min födelsedag idag men jag har köpt mig en födelsedagspresent redan. Jag är nöjd!! Nu ska jag bara köpa mig en par vita strumpor till stövlarna så är allt klart inför regn och rusk!


Julklappar och födelsedagspresenter

Idag har jag gjort något annorlunda. Jag letar efter julklappar och presenter till mig själv på nätet. Tänkte unna mig lite saker till mig själv.

Bild från Turkiet tidigare i år.

Habiliteringssamtal

Med jämna mellanrum blir vi kallade till habiliteringen för samtal om vi behöver extra stöd eller vill diskutera specifika frågor.

Idag har några frågetecken rätats ut:

!! Ett barn med Asperger ska inte gå på särskola.

!! Ett barn med Asperger ska ha elevassistent så länge det finns behov.

!! Fritids är ett bra för ett barn med Asperger för att träna social interaktion.

Jag fick lite nyttig kunskap inför mötet med skolan på torsdag. Tack habiliteringen!!


Energikick

Har efter en god natts sömn kommit fram till att läkarens samtal igår var ett bra samtal. Visserligen kommer jag förmodligen att bli av med en njure men samtidigt kommer jag bli helt frisk och så småningom återgå till att arbeta.

Har därför under dagen haft en energikick, fått tvättat, plockat undan och gjort lite fint inför helgen.

Nu blir det dessutom en sväng till Ikea för att fylla på ljusförrådet och kanske handla lite annat smått och gott.

Bild från cowboyfest i somras.

Samtal med min läkare

Dagens samtal med läkaren har jag inte hunnit smälta ännu och några stora egentliga beslut är inte fattade. Han menar att det under en kort tid kommer att fungera att ha slangen inlagd som han opererade in i mitten på oktober och att den fyller en viss funktion.

Man kan i nuläget välja två alternativ och det ena är att han skär av urinledaren igen och försöker opererade tillbaka den igen men att han menar att detta är mycket chansartat i och med att området runt vänster njure är ärrat, strålningsskadat, cellgiftsskadat och tidigare opererat.

Han tror i dagsläget att enda sättet att komma tillrätta med detta är att ta bort njuren då njuren efter allt den ha fått utstå har dålig funktion, max 30 % och att det inte kommer att bli bättre utan snarare sämre ju längre jag har kvar den. Han vill boka tid för undersökning snarast för att kolla njurarnas funktion och för att säkerställa att höger njure klarar av att ta över all funktion vid ett ev borttagande av vänster njure.

Mina ständiga infektioner beror på att min vänstra njure är kronisk inflammerad och att jag efter alla antibiotikakurer är multiresistent.

Detta innebär att jag snarast kommer att bli kallad på undersökning för att kolla njurfunktionen på bägge njurarna och att jag kommer att bli kallad i januari igen för att ta det avgörande beslutet att operera bort vänster njure.

I dagsläget innebär det fortsatt sjukskrivning till slutet av januari, antibiotikabehandling, medicinering mot smärtorna och fortsatt vila.



Jag kommer inte att behöva göra några förändringar på mitt liv om de måste ta bort njuren då min högernjure har full funktion vilket känns mycket positivt. Läkaren tror dessutom att jag kommer att kunna återgå till jobbet och kunna fortsätta leva som vanligt.

1:ste december

Idag var jag seg och det tog tid innan jag kom ur sängen, prinsen däremot var pigg som en lärka eftersom han snabbt kom på att idag får man börja öppna luckorna i julkalendrarna.

Lämnade honom i skolan och idag har jag inget uppbokat så jag tänkte bara vila. Fick strykt högen som låg på strykbrädan i alla fall samtidigt som jag kollade på TV.

Idag åker min mamma till Stockholm för att hälsa på min bror med familj. Jag är så avundsjuk då jag också vill träffa den nya familjemedlemmen Maximilian men jag får hålla mig till jul då de kommer ner hit och hälsar på.


RSS 2.0