Ett kort inlägg....

Gårdagens besök på lasarettet gick bra. Det finns en liten genomströmning genom njuren vilket innebar nya prover för att se njurvärdena och efter de resultaten kommit bestämmer sig läkaren hur han ska gå vidare.

Efter en lång dag på lasarettet med huvudvärk och trötthet som följd avslutades dagen på en pizzeria tillsammans med min lille prins och min älskade mamma.

Nervositet....

Pratade alldeles nyss med min cancerläkare i Göteborg. Hon avslutade samtalet med att säga att hon håller tummarna för mig att det ska gå bra imorgon, tycker att läkaren ska sjukskriva mig och vara tydlig med vad de tror att de tar i tid att rätta till och att jag ska återkomma till henne i nästa vecka och berätta hur de gick och hur de ska gå vidare.

Detta samtalet gjorde mig bara nervös. Jag kommer knappast kunna sova gott inatt men det spelar ju inte så stor roll egentligen men jag hade verkligen hoppats att allt med detta och sjukvården var slut nu och nu känns det som allt börjar igen.

Jag vill bara åka bort. Ta med mig Jakob en vecka och bara lägga oss på en strand och njuta av sol och värme.

Resorna är ju billiga nu och jag är ledig och Jakob skulle säkert få en evcka ledigt från skolan men det är en massa andra saker som jag inte bara kan lämna.

Tyvärr, så det får vänta även om det verkligen skulle behövas NUUUU!!

(BILD:SUPERSAVER)

En ny skitdag

Har varit på en återkontroll på röntgen idag. Trodde undersökningen skulle gå fort (de skulle ju bara ta lite bilder) och sedan skulle jag komma hem glad och nöjd och ÄNTLIGEN skulle jag kunna lägga allt detta bakom mig.

Efter drygt 2½ timme på röntgen konstaterar de att jag inte har någon genomströmning i vänster njure, efter det vill de skicka hem mig trots att jag är lipfärdig av oro. Jag ifrågasätter om de inte har någon läkartid till mig efter det beskedet. Det har de inte men sköterskan uppmanar mig att gå till kirurgmottagningen och hoppas att min läkare finns där.

Jag går till mottagningen och talar med första bästa kvinna som meddelar mig att min läkare minsann arbetar nätter och att jag får gå hem och ringa till mottagningen för att boka en telefontid med honom. Jag undrar då om den opererande överläkaren finns i tjänst (då jag hade sett hans namn på deras white-board). Hon snästa av mig och sa att jag får väl leta upp någon på urologen och fråga. Vilken service, vilken empati...NOT!!

Jag ger ner i korridoren och letade efter någon personal att fråga, men aldrig har jag sett dem ha så fullt upp! Helt plötsligt uppenbarar sig överläkaren i korridoren och jag känner "nu eller aldrig" så jag går genast fram till honom och presenterar mig och mitt ärende. Han tar genast in mig till hans rum, meddelar mig att resultatet ännu inte kommit in på datorn men att han genast ska gå och kolla på röntgenplåtarna. Han lämnar mig i väntrummet men kommer efter en kort stund tillbaka.

Han meddelar mig att det inte såg bra ut, förmodligen och förhoppningsvis en ärrbildning i urinledaren och han vill genast åtgärda detta men har ingen möjlighet. Han bokar in mig på torsdag kl 13 och gör allt klart för att fixa till detta, dessutom vill han att jag lämnar ett urinprov för att jag misstänkte att jag hade urinvägsinfektion, eftersom jag fick det beskedet på akuten då jag var där för några veckor sedan och hade sammam smärta. Läkaren var övertygad av att jag inte har urinvägsinfektion utan att smärtan beror på stoppet och han fick rätt.....

Jag är helt slut igen psykiskt nu men undrar ändå stillsamt; ska jag anmäla de på AVC för felbehandling nu då jag vid flertalet tillfällen talade om för dem att jag inte hade urinvägsinfektion, ifrågasatte deras diagnos och bad dem om extra undersökning i form av ultraljud eller liknande????

Fy, vilken jobbig dag och mitt i allt detta finns i mitt huvud att jag ska börja jobba på tisdag om exakt en vecka........hur ska det gå???

Jakobs rum

Det känns som det händer saker hela tiden och att tiden går för fort!! Har ju glömt att berätta att Jakob fick"ärva" storebrors bokhylla som han i sin tur fått "ärva" av sin morbror. Den passar ju riktigt bra i hans rum men det behöver röjas ordentligt och skaffas bra förvaring så han kan hålla riktigt bra ordning!

(BILD:PRIVAT)

Dagen som går

Insåg redan igår att det är mi sista sjuskrivningsvecka, vad tiden har gått fort. Just nu har jag en riktigt elak urinvägsinfektion så förmiddagen har ägnats åt telefonsamtal till vårdinstanser. Har också bokat en tandläkartid då jag tror att jag fått ett hål i en tand efter alla värktabletter, vilka ger muntorrhet, som jag ätit under våren.

Idag skulle jag vilja ha massa energi för att städa och tvätta men det får bli en lugn dag med mycket vila.

(BILD:PRIVAT)

Jakobs rum som ska göras iordning!!!

Medeltidsfest

Vilken dag/kväll vi hade igår. Underbart väder, härliga människor, roliga leker och underhållande dans. Längtar redan till nästa år och det årets tema!!

(FOTO: PRIVAT)

Jag och käre mor!!


Shopping

Äntligen hittade jag höstkappan. En halvlång svart kappa som kommer att bli perfekt i höst till och från jobbet. Jag är så nöjd och som en extra bonus var det halva priset på den, helt otroligt.

En massa annat hamnade också i påsarna igår. Fick köpt papper till Jakobs bänk och skolböcker, pennor och skrivbordsunderlägg.

Sedan hann jag med att tvätta också på kvällen men var förmodligen helt trött i hjärnan för jag glmde att sätta på både tvättmaskin och torktumlare vid ett flertal gånger.

Jakobs skoldag hade gått bra och han var nöjd med att ha börjat skolan igen trots att hans bästa kompis nu har flyttat.
(FOT:PRIVAT)


Farligt att vara ensam...

Jag har längtat efter denna dagen ett tag nu, den dagen då Jakob börjar skolan igen och vi får vardag igen...trodde jag! Här sitter jag nu ensam och har ingen kraft eller energi. Skulle behöva plocka, dammsuga och ringa samtal till tandläkaren då jag tror att jag har hål i en tand pga all medicinering och dessutom ringa till min cancerläkare då jag känner att jag fortfarande inte är frisk. Inte så att jag har fått tillbaka min cancer, så tänker jag inte utan att sista operationen inte blev bra; fortfarande fungerar inte kisseriet och det är tänkt att jag ska börja jobba den 1/9??!!

Det bästa är ju att få tillbaka vardagen men när jag känner som idag vet jag inte hur jag ska orka, är så trött och orkeslös. Känns som om jag är en ballong som varit uppblåst till bristningsgränsen och att sedan någon har släppt ur luften alldeles för snabbt!!

Jag skulle behöva att livet stannade av ett par veckor, jag behöver tid för återhämtning utan en massa måsten!!

(FOTO:GOOGLE)

Nästan som ett nytt kök....

Äntligen är hösten här och med det är det dags med lite myspys inne med ljus.....

En helt ny vy för mig i mitt kök.....

(FOTO:PRIVAT)

(FOTO:PRIVAT)

Shopping

Igår var vi på Ikea och handlade loss, jag och mina vackra, goa och underbara söner. Den store sonen håller på att göra om hela sitt hem så han handlade ordentligt. Jag fick köpt ett nytt köksbortde efter min eskapad för ett halvårsedan då jag höll på att elda upp hela min lägenhet då jag var morfinpåverkad!

Dessutom fick jag köpt en hatthylla, förvaringslådot och två uppläggningsfat så nu är jag nöjd förutom att saker och ting ska skruvas ihop och jag äger ingen skruvdragare.

Min bror kommer ner under kvällen eftersom han ska på bröllop i trakten så jag ska få låna hans skruvdragare, kanske börjar bli hög tid att införskaffa en då det kommer att bli mycket skruvande ett tag framöver.....

En sådan där dag som man inte vill ha tillbaka

Dagen startade med att jag vaknade och kände mig hängig, min kropp är fortfarande inte 100 även om jag vill och önskar det. Efter en god och lång frukost blir det lite småplock och lite datornöje. Sedan går vi till stadsparken eller Jakob cyklar för det är det han har längtat efter.

Ser framför mig en timme i parken med min bok medans sonen roar sig med cykling och lite lek på lekplatsen. Fem minuter efter vi kommit dit börjar det regna. Drar oss till Åhlens där Jakob köper en riktig skräpleksak. Vi fortsätter flanera runt i affärer men hittar inget vi vill ha.

Hemkomna blir det middag som smakar ok, men inte mer....sedan ner till gymmet och kör ett pass rodd och ett pass cirkelträning halvdant. Jag orkar inte och har ingen inspiration. Kommer hem och röker en cigarett trots att jag har slutat, svaghet!!

Sedan vräker jag i mig kvällsmat så träningen är mer än förgäves. Jakob är på ett superskitdåligt humör och ställer till scener efter scener tills jag gömmer undan hans spelkonsoll och hotar han med både det ena och det andra.....


Usch, hoppas att glömma denna dagen mycket fort!!

Nu går jag och lägger mig!!

Så här enkelt är det....




Finns det en lika enkel och bra parlör avseende hur ni män fungerar så skicka den omedelbart till mig ;).....

Dags för vågen...

Kom hem från Onyx för en liten stund sedan. Har kört ett riktigt jobbigt pass och fegade i princip ingenting. Trodde att det skulle vara värre än vad det var. Den första som mötte mig innanför dörren var den snygge och charmiga Ö och det gjorde ju inte saken sämre. Fick beröm för min nya kropp, han påstod att jag såg tio år yngre ut. Jag sträckte på mig å sa tack, tänk vad sådant värmer.

Fick frågan om jag vill vara med i deras reklam, kanske ska ta och tacka ja denna gången....förra gången jag fick frågan var jag inte så säker på att det var min grej. Det är jag väl inte nu heller men samtidigt kan det vara en kul grej och kanske kan jag få lite fina foton på mig själv?? Jag har ju svårt att bli bra på kort men med en riktig fotograf kanske det skulle gå hyfsat.

Jakob har ätit kvällsmat och avslutade den med maräng-swiss så han kommer väl vara hög på socker en stund så här blir det en uppesittarkväll. Kan ju hoppas på att det kommer något bra på TV ikväll.


(FOTO:PRIVAT)

Äntligen träning....

Skulle ju egentligen börjat träna igen förra måndagen men eftersom jag fick besked på akuten på söndagen att jag hade urinvägsinfektion och att kroppen mådde bäst av att vila så sköts träningen på framtiden och nu känns det som det är dags att göra ett nytt försök.

Har bokat mig på bodypump och imorgon och på onsdag skulle jag tro att jag inte kommer att kunna ta mig ur sängen så idag är det fullt upp här med tvätt och städning så att jag får tid till återhämtning utan att se allt damm och smutstvätt.



(BILD: GOOGLE)

Dagarna går fort....

Fattar knappt själv att jag fortfarande är rökfri trots party och utgång. Tycker verkligen att jag är superduktig *klappar mig själv på axeln*.

Träffade en tjej som jag för många år sedan har gått i skolan ihop med. Hon hade för många år sedan skilt sig och levde nu ensam men det enda hon ville var att få tillbaka sitt ex, hon hade efter de hade skilt sig förstått vilken pärla han var. Han ville dock inte ha tillbaka henne eftersom han kände sig sviken och inte kunde lita på henne. Jag säger till henne, givetvis på skoj, att jag tar över ditt ex. Dagen efter pratar jag lite med honom på nätet men hans intresse verkar neutralt.

Igår var jag på Brassan tillsammans med Anna. Vi spelade en hel del Black Jack och det står en riktig snygging och spelar tillsammans med oss. Jag pratar några ord med honom och senare på kvällen kommer han  fram och bjuder upp, en riktigt kul kille som verkligen kunde dansa. Det visar ju sig efter ett par timmar att detta är mannen som jag talat med på nätet, ingen av oss hade känt igen den andre. Vilken rolig kväll vi hade och vilka goa skratt vi fick!! Så ska livet vara jämt!

Kalas och party

Vi började ju dagen på Almenäs och senare på eftermiddagen var jag en sväng i Knalleland och köpte lite nya kläder. Sedan var det snabbt hem för en dusch och klädombyte och efter det möttes hela tjejgänget upp på Babbels. Vi åt tapas, riktigt gott!!

Sedan gick vi hem till mig i ett par timmar för att sedan ta en promenad till Grand och dansa loss till Jill Johnson som sjöng för oss!!

Och jag har haft rätt länge nu: hon är med barn!! ;)

(FOTO:PRIVAT)

Syns ju verkligen att jag har varit på stranden, högröd i ansiktet, haha!!


Tänkvärt....

Denna hade store sonen hittat och tänkte på mig när han läste den.



 Så här ska man leva!!!


Då blir det stranden idag igen....

Vaknade av att den store sonen kom förbi med färskpressad juice nu på morgonen. Jag tar och packar ihop mina strandsaker och tar en tidig tur till stranden. I eftermiddag blir det en shoppingtur och jag hoppas verkligen på TUR, vill ha något nytt och fräscht på mig ikväll då vi ska ut och äta födelsedagsmiddag och efter det blir det dans!!

OCH.....jag är fortfarande rökfri!!!


(FOTO:GOOGLE)

Vi klarade det.....

En lååång, hääärlig dag på stranden är till ända och trots massa nikotinabstinens så klarade vi det. Mickan kom och hämtade oss och körde oss hem och utanför Cattas tände hon en cigg men inte ens då kände jag att det var dags att bryta mitt löfte till mig själv, hade jag nu klarat hela dagen så ska jag ju minsann klara kvällen med, det innebär ju visserligen att jag duschar och går och lägger mig redan klockan sju men vad gör det! Jag är ju sjukskriven och barnledig så det är väl bra att passa på att vila, hoppas att det kommer någon bra film idag som jag kan kolla på!


(FOTO:GOOGLE)

...och ett bevis på att jag badade idag.....



Nu kommer prövningen...

Tredje dagen jag är rökfri och idag har inte morgonen varit så jobbig med abstinens men nu ska jag ut och prövas. Solen skiner ju idag från en blå himmel så jag ska till stranden med min vän Catta. Hon har också slutat röka i dagarna och har samma abstinens som mig. Idag ska vi ligga där och titta på varandra och minnas den gamla goda tiden då vi båda var rökare.....

Det som är tur är att det inte finns några cigaretter att köpa i kiosken så jag hoppas verkligen att detta blir ännu en rökfridag och lyckas jag blir det bonus i spargrisen idag.....



(FOTO:GOOGLE)

Andra dagen

Helt fantastiskt, jag är på min andra rökfria dag och än så länge har jag klarat det. Visserligen är inte dagen slut ännu men kvällstimmarna hoppas jag ska gå ganska lätt då jag kan kolla TV eller film.

Jag är såå glad och nöjd med mig själv och nu ska jag lägga hundra kronor i spargrisen jag köpt på Ullared för just detta ändamålet, dvs 50 kr varje dag som jag är rökfri. Jag hoppas verkligen att jag kommer att ha råd med det nu, för det är verkligen något som är konstigt; när man röker ser man alltid till att ha cigaretter men när man slutar så blir inte alla de pengarna över, konstigt??

(FOTO:PRIVAT)

Tips mottages tacksamt

Har sedan jag fick min första cancerdiagnos bestämt mig för att sluta röka och vid de tillfällen jag har försökt så har jag snabbt återfallit i missbruket. Jag har bett onkologerna hjälpa mig och tala om för mig att jag får se till att lägga av med skiten men de har varje gång sagt: en sak i taget, nu besegrar vi cancern, sluta röka kan du göra sen.....Men nu är det väl sen???? För när är det annars?? Efter fem år när jag friskförklaras??

Nä, jag är trött på att vara en rökare, trött på att lukta rök, trött på att slänga pengar i sjön, trött på att ha ett beroende, men....

just nu sliter det och drar i min kropp (och Ni som aldrig har varit beroende vet inte vad jag talar om, tyvärr!!). Det enda som kan få kroppen att lugna ner sig, att få mig att sluta tänka på cigaretterna är .....just det: en cigarett, men då är jag ju tillbaka på ruta ett igen och jag vill ha slut på detta NU...

Jag har sedan några veckor tillbaka ätit Cyban men undrar vad de ska ha för effekt för mig hjälper det inte så nu goa vänner, hjälp mig!!!!

Hur ska jag klara mig utan att återfalla i tobaksträsket????

Jag har prövat: nikotintuggummi, nikotinplåster, nikotinsugtabletter och att bara bryta helt då jag har "försökt" att sluta tidigare. De hjälpmedlena som jag skrivit om är inte lösningen på mitt problem utan jag vill ha andra BRA tips som t ex sy igen munnen, hälla superlim i hela munnen eller något annat dramatiskt eftersom jag nu verkligen är trött på att vara rökare och har svårt att stå emot rökningen när abstinensen drar i mig så att jag håller på att bli galen!!

HJÄLP MIG!! ;)

Här händer det saker....

Är ju vansinnigt trött idag och skyller det på vädret, infektionen och antibiotikan. Så med full rätt hade jag kunnat ligga kvar i sängen hela dagen och bara stönat och sagt "jag är sjuuuuuuk" men som duktig husmor har jag plockat undan, diskmaskinen är på åsså den stora bedriften marsvinsburen är rengjord..... Jag har inget emot att göra rent i buren men varje gång jag ska göra detta så förväntar jag mig att marsvinet ska attackera mig. Jag har ju själv haft marsvin som liten och var då inte alls rädd och dessutom är det så att detta marsvinet inte bits men ändå är jag lika darrig varje gång, men nu är det ju gjort och förhoppningsvis om en vecka när det är dags att göra rent igen är sonen hemma och lyfter ut marsvinet ur buren innan rengöring.


(FOTO:PRIVAT)
Alvin det älskade och fruktade marsvinet ;)

Längtan....

Jakob är sedan två veckor hos sin pappa och firar semester. Visst är det skönt att vara barnledig men så hemskt när man längtar efter sitt barn så att hjärtat håller på att spricka. Pratade med honom igår och han har också hemlängtan men samtidigt hördes det att han hade en bra semester. Just nu är han i Dalarna i farmor och farfars stuga och fiskar. Han berättar de allra värsta fiskarhistorierna och skrävlar som de allra värsta fiskarna, undrar vad det ska bli av den lille sonen!!?? :)

Hoppas i alla fall att han snart kommer hem igen så vi kan kramas och njuta av varandra. Han och jag har ju tillsammans bestämt att vi ska åka utomlands en vecka under hösten och då får vi ju verkligen kvalitetstid!!

(BILD: PRIVAT)

Denna veckan har jag inga stora planer, borde ta tag i min lägenhet och städa men har inte riktigt lust. Blir nog en vecka med massa vila. Egentligen skulle jag börja träna idag och hade bokat in mig på ett pass men efter tio timmar på akuten igår och en diagnos på en urinvägsinfektion på väg upp i njurarna så blir det vila några dagar till och så länge jag inte kommer igång med tränandet så kommer jag att vara slö och muskel lös.

Nu dags att släppa tangenterna en stund och göra lite nytta, t ex äta lite..... På återseende!!

RSS 2.0