Speciell

Att jag har en speciell son vet väl du om som läser min blogg och även igår valde han att vara speciell. Efter läxorna var gjorda, utan gnäll var det dags att besluta vad vi skulle ha för mat. Prinsen ville ha hasselbackspotatis. Så långt hängde jag med fast jag tycker att det egentligen är helgmat. Till det ville han ha antigen lasagne eller pizza men där sa hans mamma stopp. Han ändrade sig då och valde kött till.

Det blev en helt fantastisk middag och vi njöt båda två, vilken underbar måndag!!

En smärtfri dag

Underbart att vakna och inte känna av den envetna smärtan i njuren. Startade därför dagen med ett leende och har hunnit röja ur klädkammaren, bära upp saker på vinden, tvätta, plocka undan, dammsuga och tom torka golven. Är nu nöjd med dagen och nöjd med resultatet.

Helgen är också planerad och jag ser fram mot den med ett stort leende. Andreas och jag på fredag, Äspered till Rally och Elin på lördag och helgen avrundas med Mora Träsk med prinsen på söndag. Hoppas på forsatt fint väder för energin flödar.

Nu dags att ta tabletter eftersom smärta alltid gör sig påmind då jag är i rörelse. Sedan bara njuta av ett nystädat hem och inga måsten. Kanske ett glas vin ikväll för att fira denna dagen??

En tisdag som försvann

Under gårdagen så var jag med en kollega på en föreläsning om negativ stress. Innan vi åkte iväg hann vi njuta av en lunch gemensamt. Sådana dagar ger verkligen hopp om att jag snart kommer att vara tillbaka på jobbet, samtidigt som jag känner att jag inte är riktigt redo för det ännu.

När jag vaknade imorse så hade jag rejält ont i min njure, skickade iväg prinsen med Mickan som var snäll och körde honom och sedan återvände jag till sängen och där har jag tillbringat hela dagen fram tills min mor kom efter att ha hämtat prinsen på skolan. Hon lagade våfflor och den store sonen kom sedan på långbesök. Jag tog tabletter och återvände till sängen vilket innebär att det enda jag har gjort denna dagen är i princip att vila.

Imorgon är det växlingsdagen. Prinsen åker till sin pappa och jag hoppas att Andreas har tid och ork att komma förbi imorgon. Vi ska ju umgås i helgen men det känns alltid gott att få lite egentid mitt i veckan.


Andreas födelsedag

Idag är det Andreas födelsedag och jag startade dagen med ett gulligt sms till honom. Vi firade honom redan i lördags i Hällefors med tårta och presenter. Jag tror att han blev riktigt överraskad då han inte var beredd på att bli uppvaktad.

Jag hade ju kpt biljetter till Rod Stewart i Malmö till sommaren och det var något som han blev riktigt glad för och det ska bli riktigt mysigt att åka ner en helg till Malmö och njuta av musiken, staden och hotellet tillsammans med honom.

Verkligen roligt att han uppskattade sina presenter och uppvaktningen.


En söndag ute i trafiken

Söndagen startade med att Jakob gluttade på rullgardinen och meddelade mig och Andreas som låg bredvid att det snöade ute och det gjorde det verkligen. När jag tittade ut var det minst tio centimeter snö som hade fallit under natten och morgonen.

Vi startade med frukost och började packa och lasta in i bilen. Efter ett kort stopp på Hällefors turistattraktion "Billiga Niklas" strtade vi hemfärden. Killarna somnade i baksätet och vaknade lagom tills vi stannade i Mariestad för att inta föda på Mc Donalds.

Körde sedan vidare och stannade bara för att tanka bilen. Väl hemma lämnade vi av Andreas som behövde vila inför en hektisk måndag då han hade dubbelpass på jobbet och vi landade strax efter det hemma hos mig. Lastade ur bilen, lämnade tillbaka hyrbilen och avslutade dagen med pizza och Johan Falk.

Lördag i Hällefors

Alla var uppe tidigt och vi startade med att samlas och äta gemensam frukost. Packade in ungar, hund och vi vuxna i bilarna och åkte till Grythyttan för att tillsammans smaka hemlagad glass. Vi satt alla och njöt i solskenet.

       (FOTO:PRIVAT)

Killarna åkte sedan hem medans vi tjejer tillsammans med barnen åkte till Bus- och Leklandet i Örebro. Barnen busade och lekte och även vi tjejer fick pröva på aktiviterna. En riktigt lyckad stund för prinsen som tyckte det var höjdpunkten på resan.

Tillbaka i Hällefors blev det återigen underbar mat. Kycklingwok, ris och jordnötssås!! Sedan blev det umgänge och splenade fram tills alla började gäspa.

På väg till Hällefors

Jag var riktigt trött när jag vaknade på fredagsens morgon och hade verkligen mått gott av att få krypa ner under täcket igen men med tanke på allt som var nödvändigt att göra under dagen var det bara att sätta fart. Tvättade, städade undan och packade. Klockan ett hämtade vi hyrbilen och strax efter det prinsen på skolan. En snabbis hem för att göra klart det sista och sedan hämtade vi upp Andreas för att starta resan norrut.

Visst var det en lång resa men det gick riktigt bra. Prinsen hade med sig sin bärbara DVD och ägnade nästan hela resan åt att titta på film. Den sista delen av resan blev han riktigt åksjuk och spydde två gånger så han fick sitta fram tillsammans med Mickan och jag och Andreas fick lite kvalitetstid i baksätet.

Direkt när vi kom fram hade familjen Bratt ordnat mat. Riktigt gott var det med grillat, pommes, god sallad och sås. Vi umgick och spelade spel och killarna lyckades förlora alla omgångar. Prinsen somnade utan gnäll i soffan.

En mycket trevlig kväll med många goa skratt!!





      (FOTON:PRIVAT)

Livet ska inte vara enkelt

...eller det kanske är just det det ska vara.

Efter en dåligt upphetsande dag efter möte med prinsens fröken och mitt sällan roande ex så drog jag vidare på styrelsemöte och det roade mig inte heller idag. Jag brukar faktiskt tycka att de kan vara roande men idag var det bara tjafs och irriterande toner, tyvärr!!

Exets präktighet och svårigheter med samarbete hade gjort mig ordentligt irriterad så under styrelsemötet höll jag mig passiv. Framförde mina åsikter med eftertänksamhet och motiveringar och tillät få diskussioner utanför ämnena. Kände en viss trötthet på ilskna, dåligt argumenterande män med taskig kvinnosyn.

Undrar var de bra männen är? Undrar om det verkligen finns sådana. Min mor hade under ett klokt samtal med mig för ett tag sedan kategoriserat dem cyniskt och under visst fnissande kom vi fram till att hon förmodligen har rätt: det gäller att hitta den med minst fel och laster. Men allvarligt talat: jag vill inte cyniskt och negativt gå in ytterligare en relation med tron om att den goda mannen inte finns. För visst måste han finnas?

Jag har ju träffat en riktig pärla nu. Andreas är en riktigt fin kille men vår relation har nog svårt att växa sig riktigt stark. Vi är på olika planhalvor i livet. Han satsar på karriär och utveklingsmöjligheter och familj och barn kommer senare i planeringen för honom. Jag har ju redan passerat det där med barn och fler kan jag ju inte få och när det gäller karriär så känns det ju som jag står och stampar på samma ställe och har svårt att se vilka vägar som finns för att komma vidare. Hoppas givetvis på att vårat förhållande ska utvecklas och att det fina ska få finnas kvar mellan oss, för jag diggar den mannen kraftigt ;))

Jag är bränd på relationer, har levt i några dåliga och sällan träffat på några goda.

Tänker att det godaste livet jag kan ha är att leva själv och satsa på min prins och mig själv men ibland känner även jag att jag behöver mer. En annan vuxen att diskutera med, bli avlastad av och bli kramad av.

Vissa dagar blir jag avundsjuk på andra människor och deras relationer men en dag som denna känner jag bara lugn, för många är de relationer som jag verkligen är glad att jag inte lever i.

(FOTO:PRIVAT)

En man som är värd att älskas :))


(FOTO:PRIVAT)
En blivande man som jag älskar över allt annat!!!!

Kickar igång denna dagen

...genom att gå och lägga mig igen! Är oändligt trött på smärtan som får mig att inte orka, ovissheten och oron runt min älskade prins. Verkligen tur att jag har honom för hans leende och hans kommentarer får mig ofta att njuta och älska mera.

Idag blir en dag då en del praktiska saker måste åtgärdas men det kommer lösa sig i eftermiddag och om det mot förmodan inte skulle göra det så använder jag morgondagens förmiddag till det som återstår.

Imorgon blir det ju långresa till Hällefors och det ska bli riktigt skönt att hälsa på Anna och Markus, att dessutom ha med sig både prinsen, Andreas och Mickan gör ju inte saken sämre. Jag är helt säker på att vi kommer få en bra helg!!

Vill verkligen boka upp fler sådana helger då man tar sitt pick och pack och lämnar hemmet för nya intryck.....

Idag ska även Andreas födelsedagspresent inhandlas. Jag har under en längre tid tänkt mig ett halsband och hoppas att jag hittar ett som passar honom och som han kommer att gilla. Vi har planerat att fira han lite på söndag, trots att han inte fyller år förrän på tisdag. Jag lovar att han kommer att bli överraskad!




Nya utmaningar!!



Någongång måste ju eländet ta slut och någonstans måste väl jag hitta ro och harmoni??


Efter alla dessa sjukskrivningsdagar med all tid som blir över till tankeverksamhet som man inte behöver lägga på arbetsrelaterade frågor så brukar jag fundera på fortsättningen på mitt liv. Det kan man ju t ex se på tidigare inlägg där jag pratar om flytt. Jag är ju en spontan människa men med åren har eftertänksamheten fått råda i många situationer. Ofta tänker jag: jag vet vad jag har, men vet inte vad jag får och så fortsätter jag i samma hjulspår. Väl medveten om att jag inte är ensam om att gå i samma fotspår men jag är en människa som vill komma längre.....

Det viktigaste i mitt liv är ju nu att bli frisk och se till att min älskade lille prins får det bra. Men jag har också andra mål i livet och då handlar det om karriär, boende och sist men inte minst: kärleken!!

Många tankar har jag men det som har surrat i mitt huvud mest den senaste tiden är byte av arbete. Nu ska jag bara fundera på vad jag kan och vill göra. Jag skulle behöva en jobbcoach!!

(FOTO:PRIVAT)

En intelligent man som kan ge goda råd skulle jag behöva ha vid min sida nu.

Lugn start på veckan!!

Startade denna vecka med sovmorgon. Då posten kom hade jag fått mitt efterlängtade läkarintyg vilket jag då fick veta att jag är fortsatt sjukskriven månaden ut på heltid.

Min läkare ringde i förra veckan och meddelade att han snarast skulle boka ny operationstid för att ta ut stenten som jag har haft för att urinen ska kunna passera njuren och att han återigen skulle kolla på cancerproverna då han inte tror att de skulle visa fel, utan att jag troligtvis har cancer i urinblåsan men på ett väldigt tidigt stadie. Men jag tänker inte låta mig nedslås av detta, utan utgår från att allt kommer att lösa sig på bästa sätt!!

Idag har jag istället lagt tid på att boka bil till fredagens äventyr i Hällefors och att plocka undan lite här efter en lång helg med många trevliga gäster!!

Nu, tillbaka till kortspelet!!

Nya tag

Detta året har ju inte startat så gott men jag är övertygad om att det kommer att bli ett bra år. För att riktigt se till det så planerar jag för fullt.

Jag hoppas ju på en utlandsresa i år men har ännu inte riktigt fått klart för mig om det blir någon. Jag och Andreas hade ju pratat om att åka två veckor till Mew York för att hälsa på hans syrra men det ser i dagsläget inte ut som om vi får ihop det med semesterscheman och annat praktiskt, men vi håller fortfarande tummarna....

Sedan har jag köpt biljetter till Mora Träsk som jag och prinsen ska gå och lyssna på, P!nk biljetter är också inhandlade och det lutar åt att jag och Mickan åker och lyssnar på henne i Göteborg.

De roligaste biljetterna jag har precis fått hem och de är Andreas födelsedagspresent: en resa till Malmö för att lyssna på Rod Stewart. Jag ser fram emot en långhelg i Malmö med shopping och hotellvistelse. Andreas har precis fått reda på att han ska gå en kurs i juni men jag hoppas innerligt att det inte krockar med konserten!!!


Och redan nästa helg händer det ju roliga saker. Prinsen, Andreas, Mickan och jag ska åka till Hällefors för att umgås med det härliga paret Markus och Anna och deras lilla Emma. Ska bli hur mysigt som helst!!

Så jag har verkligen massa roligt att se fram mot och sedan ska jag ju inte glömma Falkenberg och Hönö till sommaren!!



Ingen flytt i dagsläget

Så nu har jag stillat mitt flyttbehov för ett tag framåt. Det var verkligen ingen lägenhet som passade mig. Alldeles för liten trots att den bara var 4 m2 mindre än den jag har idag.

Nu får det bli att prioritera och göra en lista på vad jag vill ha åtgärdat här och ta tag i det istället. Vet ju inte vad saker kostar men vet ju vad de skulle ha för den lägenheten jag var och tittade på, vad jag har köpt min för och vad jag troligen skulle få för min om jag sålde den så visst finns det utrymme.

Dags för planering :)))

Måndag

Idag ska jag kolla på lägenhet, något jag verkligen ser fram mot.

Jag ska inte kast mig in i något men känner att denna lägenhetheten har gjort sitt nu och att jag verkligen behöver en nystart!

Jag kommer att lista för- och nackdelar mellan de båda lägenheterna och som det är just nu väger en flytt tyngst.

För en flytt:

* Balkong
* Fräscht
* Billigare avgift
* Tvättmaskin


Mot en flytt:

* Flytt
* Vet vad man har, men inte vad man får
* Mer lån


Lägenheten som jag ska titta på ligger på samma gata som jag bor på nu så det blir ingen lång flytt vilket passar både mig och sonen. I avgiften ingår värme och hushållsel vilkt jag verkligen uppskattar.

Ja, vi får väl se....mamma följer med mig och tittar och hon har ju verkligen kritiska ögon ;))


Allt löser sig...

....till det bästa så småningom!!!


Det är väl bara att ta till sig det och anta att det är så. Jag har ett helt annat positivt tänk idag och det är verkligen skönt.

De mörka molnen som tornade upp sig igår känner jag att jag idag har kraft och ork att blåsa undan och bara njuta av att idag är en bra dag.

En nöjd liten kille är i skolan, räkningarna är betalda, jag ska titta på en ny lägenhet på måndag och hela min kropp är idag full med energi.

Idag är det dags att träffa skolpsykologen, hon har testat prinsen och resultatet har jag redan sett och de är verkligen GODA!! Som jag har vetat hela tiden har jag en MYCKET intelligent son. Psykologen ska idag förklara djupare om testet och testresultatet och jag kommer inte låta mig nedslås av att mitt ex kommer att befinna sig i samma rum med sin negativa energi!!!

Sååååå, låt den underbara dagen börja!!

(FOTO:PRIVAT)
I London för en månad sedan, tre glada tjejer!!!


Hur ska man komma fram till ett riktigt beslut!!??



Att vara fri från cancern borde ju innebära att jag är superlycklig och att mitt liv går i rosa men så är det tyvärr inte, en vårdnadstvist tornar upp sig i horisonten och jag känner stor oro. Jag har ingen oro för att barnets far skulle "vinna" en tvist, för det kommer aldrig att hända men jag är orolig för barnet!!

Mina frågor är många och svaren få. Önskar bara lugn och ro i mitt liv och få fokusera på vardagliga problem och inte extremproblem.

Dagar som denna och gårdagen då sonen lyckas få extrema utbrott gör att jag verkligen funderar på att packa hans väska och låta hans pappa "vinna", men efter utbrotten när han kryper in i min famn och ber mig att aldrig släppa honom, att jag är den viktigaste i hans liv och att han inte vill bo hos sin pappa gör att jag kämpar vidare, fast det är tungt.

Frågan är: Vad är rätt???

Kanske mår ett barn bättre av att bo i ett sämre hem och föräldrarnas tvist upphör än att bo i ett lugnt hem med ständiga tvister med den andre föräldern. Någon som har ett svar?

RSS 2.0