Längtar efter snö

Fattar inte hur det kan vara så mörkt hela tiden. Har svårt att motivera mig till något då det är så mörkt. Ingenting känns roligt dessa dagar.

Men jag försöker hitta saker som piggar upp lite i alla fall. Har mina små projekt som tom kan göra så att jag ler lite emellanåt.

I eftermiddag blir det kalas med den nyblivna 26-åringen och det ska bli mysigt i alla fall!!

Tänk dig

att du har haft en dag med massa tråkigheter. Regnet öser ner, både ute och inne är det grått och mörkt, du får tråkiga besked, du tvingas att fatta beslut som du inte vet om de egentliga är de rätta och människor omkring dig kritiserar dig fast du gör ditt yttersta varje dag.

Då är det skönt att inte vara ensam, att få hem en omtänksam kille och en liten prins som gör allt för att pigga upp vardagen. Med kramar pussar, frågor om önskemål; om man är sugen på shopping? eller ett konstaterande: gå ner till stan och köp stövlarna som du så gärna vill ha och sedan när du känner värmen och kärleken och börjar tycka att dagen är bättre då avslutas den ännu bättre:

En underbar middag tillagad av världens bästa kille och kock.


Ooops, redan torsdag

Med den tanken vaknade jag imorse. Denna veckan har bara rusat iväg och nu går det snabbt fram till advent, snö, jul och massa god mat!

Idag blir det en lugn dag med få krav. Jag behöver verkligen vila efter att ha fixat all tvätt igår, kroppen säger ifrån idag!!

Mina älsklingskillar är iväg och här hemma är skönt och tyst.

Idag kommer Catta hit en stund, hennes och min fjärde rökfria dag, nu ska det gå!!! Det blir en snabb  sväng på stan för att gå till Apoteket och köpa lite hjälpmedel i vår sluta-röka-kampanj, vi underlättar lite för oss själva. Det räcker ju med all abstinens man har ändå.





Vart tog vilostunderna vägen?

Det blev ingen vila idag. Satte igång några maskiner tvätt och tyckte att det var lika bra att avsluta det och när jag ändå höll på så plockade jag lego, torkade toan osv.

Till middag serverades det gulashsoppa, alla skulle ha en egen kock ;)

Efter ett hårt dagsverke så blir det TV och slappa resten av kvällen.

En hemmadag

Efter att ha utsatt mig för den stora prövningen Ullared igår blir det en heldags vila idag. Har ständiga smärtor i min njure och trots att värktabletterna hjälper bra så vill jag inte pröva kroppen mer. Dessutom är ju vila bästa medicinen.

Trots detta har jag bokat tvättstugan idag men jag har inga krav på mig att hinna med hela tvätthögen utan det jag hinner med är jag nöjd med.



En skön plats att gömma sig på idag kanske?? :)

Ullared

Idag har jag och Andreas varit på Ullared och tusenlapparna har rullat men det kändes som jag bara hade köpt sex par trosor när jag kom hem. Givetvis stämde inte det då vi hade sex stora påsar med oss hem men trosorna var det enda jag hittade till mig själv. Men jag hittade massa saker till Prinsen så nu är hans födelsedagspresenter klara till den 12 december när han fyller tio, gott!!

Dags att börja tänka på julklappar nu, vet ju redan vad jag ska köpa till Prinsen och Andreas :)

Nu, slappa och kolla TV då jag är helt slut!

En njutningsdag

Dagen startade bra då min äldste son kom och åt frukost med prinsen och sedan körde honom till skolan.

GRATTIS JONATHAN PÅ 26-ÅRSDAGEN!!! <3

Andreas är ledig idag så vi har planerat att umgås hela dagen!!

GRATTIS!!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta....


Under hösten har jag varit sjukskriven och saknade ett läkarintyg tidigare i höstas. Jag kontaktade kirurgen vid 4-5 tillfällen och bad min läkare ringa upp vilket inte skedde. När jag sedan träffade honom i september menade han att han inte kunde skriva tillbaka ett läkarintyg och bad mig sedan att Försäkringskassan skulle ringa upp honom.

Då de samtalade kom de fram till att han vid detta enstaka tillfälle fick skriva tillbaka mitt läkarintyg men han påpekade för handläggaren på FK att jag som patient inte bara kan ringa för att få ett nytt läkarintyg utan att han behöver ha ett personligt möte med mig.

Jag är nu sjukskriven till början av december och då jag i förra veckan pratade med handläggaren på FK uppmanade hon mig att redan nu ta kontakt med läkaren och boka en tid så att det som hänt tidigare inte skulle upprepas.

När jag idag fick tag i sekreteraren på Kirurgen informerade hon mig om att man som patient inte kan ringa och boka en tid själv och att läkaren har bokat mig för ett besök i januari.

Jag kan alltså inte boka ett besök hos läkaren trots att det är vad han uppmanade mig till...



jag väljer att skratta åt det denna gången...

Hur man än gör så har man rumpan bak!!


Det här är första dagen av resten av mitt liv

Så känns det verkligen idag. Planerar för framtiden och har några projekt som jag verkligen ser fram emot.

Idag blir det att försöka att vila och koppla av. Ska också slå en signal till min läkare och snarast boka en tid till honom eftersom jag fortfarande har sådan värk.




Man ska ha husvagn :)

Nä, inte för min del, men man kan ju fundera vad vi är för ett par när vi slappar till det.

Idag blir det just en sådan dag, söndagsmys med hämtmat, film och bara vila.



I Hällefors för några veckor sedan.

Dagens

Startade dagen med att gå på Prinsens utvecklingssamtal. Han har verkligen växt sen han började fyran och han utvecklas hela tiden. Skolan ska ge honom ytterligare utmaningar då han är otroligt lättlärd, allmänbildad och vetgirig. Ser fram mot att se hans utveckling.

De har låtit honom börja på femmans engelska då han visat sig ha otroliga engelskakunskaper och detta är något som han själv tycker är otroligt kul.

Sedan fick jag besök av Monica och efter en fika gick vi ner till stan då hon skulle köpa doppresenter till sitt yngsta barnbarn. Det slutade med att jag kom hem med ett par påsar också trots att jag inte skulle handla, men jeans och ett par tröjor behövdes i garderoben så det var inget egentligt onödigt.

Sedan åt jag, Monica, Mickan och Andreas kinamatsbuffé. Prinsen kom hem en snabbis för att hämta vinterjacka och stövlar och nu ska jag krypa ner i sängen och vila en stund innan kvällen kommer.


Det går framåt

Sakta men säkert händer det saker här, är snart klar med toan och tänkte försöka mig på att dammsuga andra våning.


En sådan där dag

Idag är en sådan dag då jag inte orkar vila mer men ändå inte har kraft och ork att göra allt jag vill/måste göra.

Har en lång lista på sånt som borde göras:

*Stortäda toa
*Städa Prinsens rum
*Plocka undan
*Damma och dammsuga
*Torka golv

*Ringa läkaren och boka tid
*Klacka om mina stövlar (eftersom jag inte har råd att köpa nya :( )


Och en lista på sånt som jag vill göra men inte orkar/har råd med:

*Köpa nya jeans
*Sola
*Köpa nya stövlar


Har börjat på toan men eftersom jag har värk och tänker att jag inte ska behöva vila idag så går det sakta, önskar att jag kunde vara lika effektiv som jag var innan jag blev sjuk.



Längtar efter båda mina storfiskare

Onsdag

Idag åker prinsen till sin pappa för att tillbringa resten av veckan hemma hos honom samt helgen. Tycker att det känns riktigt tråkigt att han åker iväg men samtidigt är det skönt för honom eftersom jag fortfarande har så ont och behöver vila mycket. Då kan det ju vara roligare att vara hos pappa och leka med sina katter.

Jag funderar om jag redan nu ska börja kpa julklappar men jag har inte riktigt lust. Jag vill att de ska vara julpyntat i affärerna och känna lite julstämning när jag köper julklappar så jag tror jag väntar lite till.

Jag är ju sjukskriven till början av december så det finns ju tid att shoppa även nästa månad.



Favorit i repris

En underbar morgon

Ute regnar det men inne hos oss skiner solen efter en fantastisk morgon. Vi vaknade strax innan klockan och min store son kom på besök efter att ha jobbat natt. Han väckte prinsen, gjorde honom snygg i håret och serverade honom frukost för att sedan skjutsa honom till skolan. Andreas ska til Göteborg idag för att äta det första julbordet då varor ska beställas nu och jag fick en underbar morgon då jag slapp ge mig ut i regnet och bara vila i sängen.



Jag och Jonathan i Egypten tidigare i år.

Jag älskar er alla tre underbara killar!!

Hemma igen

Blev utskriven från lasarettet i lördags efter röntgen för att kontrollera att stenten satt på plats, vilket den gjorde.

Körde prinsen till Göteborg då vår fd granne har flyttat dit och han var inbjuden att sova över där. Sedan hem och vilade.

Kvällen var lugn med trevliga besök.

Söndagen var den stora vilodagen, skönt!

Idag hoppas jag att få vara smärtfri i några timmar för jag skulle vilja byta sängkläder och möblera om lite, men vi får se hur det blir. Nu blir det soffan en stund.


Bild från Malmö, sommaren 2010

Tack Andreas för allt stöd!!


Denna eviga väntan

Idag har jag legat på lasarettet hela dagen. Fick dropp kopplat på min hand på förmiddagen och sent på eftermiddagen kom en läkare in på mitt rum och meddelade att det inte blir någon operation idag heller då det är 18 på kö. Jag fick gärna gå hem på permission för att återkomma tidigt imorgon bitti och då kommer det förhoppningsvis bli operation, i vilket fall har de inga bokade operationer på fredagar så chansen är större att det blir av.

Ikväll blir det gryta som Andreas har förberett och sedan en kväll vid TV:n.



Så här glad var jag på midsommarafton

Permission

Hemma en stund på kvällen, fyra timmars permission är underbart!!

Blir kvar på lasarettet åtminstone en dag till eftersom jag står i kö för operation och idag hade de 20 som stod i kö men jag hoppas att det blir gjort för jag kommer förmodligen må mycket bättre efter det.

De ska nu gå in med en kamera för att kolla vad det är som gör att njuren inte fungerar som den ska, de har röntgat men röntgenbilderna ger inget bra svar, ev kan det vara koagulerat blod som stoppar upp men det vet inget säkert förrän de har kollat med kamera vilket de kommer att göra under operationen. De ska också stoppa i en JJ-stent i urinröret för att skapa fri passage och efter det hoppas alla att det kommer att fungera som vanligt igen.

Nu...sängen och TV med bästa A.



JJ-stent

Tråkigt inlägg

Sonen har varit hos sin pappa i helgen och kommer hem efter skolan på ett rasande humör. Har haft en jobbig dag i skolan då han upplevts som ledsen. Han berättar att han spytt under morgonen och att dagen har varit riktigt jobbig. Jag är trött eftersom jag har haft ont hela dagen och inga tabletter hjälper. Har varken ork eller kraft att ta honom nära som jag skulle vilja göra sådana här dagar. Hoppas morgondagen blir mycket bättre.



Åh vad jag älskar trots allt!! Underbara barn!!

Ännu en helg i Hällefors

Hemkommen från en helg med gott umgänge, god mat och massa goa skratt!


Upptagning av båten. Andreas, Markus och Emma


Emma leker i vattnet



Det har sina fördelar att vara ihop med en kock. Anna & Emma njuter av maten

Lördagens största njutning var att Andreas skulle stå för matlagningen. Till förrätt åt vi krabba och till huvudrätt blev det grillspett med havskatt och havsabborre och till det skaldjursrisotto. En riktigt fröjd för gommen!!

Tack allihopa för ännu en mysig helg!! Vi syns igen till Halloween.

Mitt älskade barn

Jag var på föräldramöte idag. För första gången i mitt liv ett känslosamt sådant. Skolan ville att alla föräldrar i fyran skulle få information angående prinsens diagnos för att öka försåelsen och att de andra föräldrarna har möjlighet att svara på deras barns eventuella frågor.

En mycket kompetens kvinna informerade om Aspergers syndrom, både svagheter och styrkor och informationen var mycket bra men jag kan ändå känna en stor sorg, stackars barn som ska orka med alla svårigheter och vara extra utsatt. Man vill ju skydda sitt barn från allt ont och vill ju att de ska ha det bästa och detta innebär ju massa extra svårigheter för honom.

Efter föräldramötet kom jag hem till två lyckliga grabbar som hade gjort läxa och festat med pizzakväll.

Jag blev ordentligt omhändertagen och efter en jobbig kväll somnar jag ändå med ett leende på läpparna i förvissningen om att det kommer ytterligare dagar och att livet kommer bli gott för oss alla i denna familjen.

 Mitt älskade barn!!

Bullbakning

Jag mötte upp prinsen i skolan idag eftersom han skulle få sin spruta mot stelkramp, difteri och kikhosta. Han har mycket svårt för att ta sprutor så det dröjde en bra stund innan han tog mod till sig och fixade det. Jag lovade honom i samband med det att när han kom hem efter skolan så skulle vi baka bullar och han blev överlycklig.

Efter skolan kompletterade vi med de saker vi inte hade hemma och så satte vi igång. Klockan sju var våra bullar färdiga och prinsen firade med en stor bulle och ett glas iskall mjölk.


Saknad

Denna helgen var det meningen att jag skulle tillbringa på en båt och i Riga och fira min mammas 60-årsdag, men eftersom jag återigen blev inlagd på lasarettet i torsdags pga njursmärtor så vågade jag inte riskera att bli sjuk på båten. Såg framför mig, smärta, ambulanshelikopter och en massa strul så jag valde efter en stunds diskussion med min mamma att stanna hemma och vila.

Jag var verkligen trött efter min korta sjukhusvistelse så helgen har varit riktigt lugn men absolut inte tråkig. Har träffat fina männisor och fått skratta.

Söndagen har också varit en riktig lugn dag med kinesmat och nu står Andreas och trixar varma mackor ala 80-tal. Mums vid TV-n och det fortsatta slappandet.

RSS 2.0