Jaha...

...då var det dags att betala räkningarna igen!! Jag har verkligen ingen lust att se alla pengar försvinna från kontot och sitta och knappa in alla dessa ocr-nummer, är det inte dags att de tar tag i det, tänk så många knapptryck det blir varje månad med tanke på hur många vi är i detta landet som betalar våra räkningar via nätet.

J har jag precis varitoch hämtat och han strålade som en sol. Han berättade att de hade gått bakvägen in och ur djurparken, menar han att flera skolklassersmet in????;) Sedan hade de gått HEEEEEELA vägen tillbaka för att skolan skulle spara 500:- i busspengar och detta tyckte han var helt OK för 500:- är ju verkligen mycket pengar i hans värld. Det kallar jag pedagogik på allra högsta nivå, personalen vet hur de ska ta skolbarnen;).

Jag håller på att tvätta för fullt och är snart klar med det och dammsugningen får vänta tills imorgon så detta innebär i princip att jag är klar med det jag ska göra idag så nu ska jag bara umgås med J och njuta av det sköna vädret!(FOTO:GOOGLE)

Åsså kom solen....

& helt plötsligt med den lite energi. Har plockat undan en del här och håller på för fullt i tvättstugan. Annars sitter jag mest och surfar runt och spelar alfapet på nätet. Ont i nacken som tusan har jag idag men vet att det beror på att jag har suttit vid datorn alldeles för mycket de senaste dagarna.

Har blivit uppiggad av min vackraste väninna Å, underbara vän. Tack för att du finns och tack för dina uppmuntrande ord.

J är i djurparken med skolan så jag gissar att jag får hem en glad och lycklig kille som somnar tidigt ikväll efter all frisk luft och alla upplevelser.

Dagens gåta är vad jag ska laga för mat idag, har ingen inspiration alls dessa dagar, hoppas det blir bättre efter storhandlingen som ev kommer att ske redan imorgon!!

(FOTO:GOOGLE)

Syrebrist....

Undrar vad som har tagit åt mig, orkar absolut ingenting......

BAD & BIL...

Idag har jag mest ägnat dagen åt min ekonomi, budget och surfa runt på nätet. Lite kreativitet men mest strunt.

J och jag har haft en go eftermiddag och han somnade gott i mammas dubbelsäng så nu ska jag strax gå in i min uppvärmda säng och höra hans snusningar.

Hoppas verkligen att jag får köpt mig en laptop på fredag så jag kan lägga in lite foto i "vår" blogg, J anser ju att vi har den gemensamt. Han pratade med sin morbror på msn idag som tyckte att han skulle skaffa sig en egen blogg och han tyckte ide´n var så god så det kommer nog inte dröja innan min lilla 7-åringen och jag slåss om datorn för att kunna blogga;).

Vi åkte ut med min väninna M till mors residens och badade i deras massagebadkar utomhus, ljuvligt!! Åt Mc Donalds på vägen dit ut eftersom vi alla tre var hungriga. Efter badet var  det raka vägen hem och J snubblade i säng för att sedan komma upp en bra stund senare för att gosa ner sig i min säng. Han ska förmodligen åka med sin pappa till Älvdalen på fredag så det gäller att vi passar på att ha lite kvalitetstid här hemma innan han lämnar sin stackars mamma ensam hemma en hel helg igen.

Kändes gott att han ska åka iväg några dagar då jag ska börja på mitt nya jobb på måndag och då inte behöver stressa med att få iväg honom till fritids de första morgnarna!! Jag vet dessutom att han har längtat till Älvdalen hela sommaren då detta är återkommande varje år att han tillsammans med sin pappa, farmor och favoritfarfarn åker upp dit och fiksar. Jakob är ju fullkomligt galen i att äta fisk och älskar att fånga abborre för att sedan röka eller grila dem alldeles nyfångade. Han fick dessutom ledigt utan problem då de för närvarande arbetar med djur i hav och sjö så fröken hade massa uppgifter som hon skulle skicka med honom och dessutom så lyste han upp då vi pratade om att han kanske kan ta med sig en fixk eller två till skolan och visa upp.

På söndag har jag anmält mig till komma-igång-kurs på gymet. Det var ju över ett år sedan jag tränade då jag tappade lusten och sedan fick mitt cancerbesked men nu när jag är färdigbehandlad och har repat mig så är det dags att ta tag i detta igen, jag längtar!! Vet att de första veckorna är jobbiga men det är bara att bita ihop, jag vet ju att jag kommer att få resultat så småningom och det är kul att slänga ut för stora kläder ur garderoben och köpa hem nya, så där kom ännu en stor fördel med att göra budget!!!

Imorgon ska jag hämta mamma och hennes karl på Landvetter efter att de har tillbringat sitt 20-årsjubileum I Bulgariens värme.

Ekonomi, tidsspill & längtan...

Sitter och försöker göra en budget men det är inte så lätt då jag ska börja jobba nästa vecka och inte vet vad jag kommer få ut i lön och bara sitta med utgifterna utan att ha med inkomsterna känns så destruktivt så det får vänta.

Har längtat så efter mina barn idag. J kom inte från sin pappa förrän strax innan sju då de hade varit ute och kört radiostyrt plan. Då var det bara kvällsmat, dusch och god natt för hans del då han går upp så tidigt när han har pappadagar och dessutom är det ju skola för honom imorgon.

Min dotter har förlovat sig idag och jag fick inget veta förrän jag läste hennes blogg.....MEN efter det hade vi en riktigt lång pratstund som bara gjorde att jag längta efter henne ännu mer. Hennes mamma har inte fattat att navelsträngen är avklippt och att hon gjorde det våldsamt för snart två år sedan, men kanske kommer jag så småningom begripa vad som har hänt. (fast egentligen vill jag att hon ska bo här i stan nära mig så att vi kan träffas varje dag och att jag kan sy fast navelsträngen igen, jag vet att hon är vuxen men jag vill ha henne nära, har ju faktiskt bara en dotter;)).

Den store sonen lyser också med sin frånvaro, pratade med honom idag men har inte sett honom på flera dagar.

Varför måste de bli stora såååå fort!!??

Konstigt egentligen att jag kan ha så dubbla känslor, jag älskar ju att vara barnledig och bara vara men ibland vill man ha dem nära sig de "små" liven. Jag har ju trots allt haft barn sedan jag var 15 och då bara som nu ha en liten skrutt hemma som jag måste dela med hans pappa gör att det ibland känns tomt här hemma.

Tror att det ska bli väldigt bra för mig att börja jobba och få känna på "verkligheten" lite.....inte nyttigt at gå hemma hela dagarna och bara älta.

Läste en riktigt jobbigt blogg idag om en kvinna som var sex år äldre än mig, hennes yngsta barn var 14 och hon hade nyligen fått besked om att hon hade lungcancer. Hon berättar om sin jobbiga tid med cellgiftsbehandling och att hon senare ska strålas. Jag började då fundera på min egen cancerbehandling under hela våren och undrar hur jag orkade och varför jag inte tillät mig själv att stanna upp. Jag vågade inte tänka på döden, på sjukdomen eller något negativt då jag var så rädd för att jag skulle ge upp och jag visste att det kan jag inte då jag måste finnas för mina barn som är det viktigaste för mig i hela världen, trots att jag kanske inte alltid visar det/att de inte fattar det.

Ja, kanske inte ska älta det nu heller, för nu har jag bestämt mig för att se framåt och ta tillvara på allt jag har fått. Ska försöka njuta av denna hösten och se till att jag och J får ett sparande så att vi kan komma iväg på en resa nästa sommar. Både han och jag längtar eftersom vi hade det så mysigt i Tunisien förra året.

Kram!!

(FOTO:PRIVAT)
J på planet på väg till Tunisien 2007 (Morbror ser du att vi flög med ett Airbus-plan?)

(FOTO:PRIVAT)
J på stranden i Tunisien 2007

(FOTO:PRIVAT)
Min svägerska och min älskade dotter som idag har förlovat sig!! GRATTIS, GRATTIS!!
(På min morbrors bröllop)
(FOTO:PRIVAT)
Mina älskade "stora" barn på morbrors bröllop 31/5-08

Foto, jobb och internetkrångel!

Hade inte tänk att uppdatera min blogg förrän mitt internet funkade igen, men nu sitter jag här hemma med en lånad dator och kan helt enkelt inte låta bli. Kan ju tyvärr inte ladda upp några nya bilder men ett litet smakprov på förra utekvällen vill jag ju gärna dela med mig av.

Nu är det iaf bestämt att jag ska börja jobba den 1/9, det ska bli såååå skönt. Är verkligen trött på att vara hemma och min ekonomi tröttnade för längesedan. Sommar, sol och ledighet tog knäcken på den. Men jag ska egentligen inte klaga, vi har ju haft en skön sommar!!

Nu har J börjat skolan igen. Andra klass, stora killen. Fattar inte att tiden går sååå fort. Han är hos sin pappa denna helgen så jag får vä inte någon rapport förrän på måndag. Todde han skulle längta efter att börja skolan nu när han har haft ett långt sommarlov, men den killen gillar verkligen att vara ledig. Hoppas nu bara att han har skoj i skolan och lär sig mycket nytt, han har ju ärvt sin intelligens av sin mamma så han har ju lite att förvalta;).

Han har ju själv sagt att det är jag som är hjärnan i den här familjen men han ligger inte långt efter och kommer snart att gå om mig;)

Idag kommer det inte hända mycket här. Barnledig och fantasilös så det blir till att slappa.(FOTO:BRASSERIET.COM)

MIDDAG PÅ LYXRESTAURANG

Idag har J stått för matlagningen. Det blev fläskfilé, ris och J:s specialsås & broccoli. Verkligen gott var det!!!

(FOTO:PRIVAT)

Nu blir det TV-tittande och läsning för J ska till fritids imorgon igen så vi måsta snabbt in i vardagsrutinerna igen.

HELGENS BILDER

Då verkar det som att det funkar som det ska med min dator så då ska jag passa på att lägga in lite bilder från fredagens konsert!!

(FOTO:PRIVAT)

Bilder från Sociten i Varberg; Anders Eriksson från Galenskaparna, The Refreshment och IDOLEN Jill Johnson.

Maskerad

Oj, vilken roliga dag vi har haft. J tog fram sin maskeradlåda och hade uppvisning här. Sedan åkte han till sin pappa och jag blev ensam hemma.

Då det var torsdagskväll så blev det fest och vi var nere och kollade på Boney M för att sedan gå vidare till vår stamkrog. Roligt var det!!!

(FOTO:PRIVAT)

Då var det onsdag!!

Och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Ska ju städa klart men sen då?

Meeen............på fredag ska jag och kolla på Jill Johnson i Varberg med M, det ska bli riktigt soligt. Jag har beundrat Jill i många år och tycker att hon sjunger underbart och är sååå vacker. Tack M för biljetten, jag blir SÅÅÅ GLAD!!

(FOTO:GOOGLE)

ÄÄÄÄÄntligen.............

Nu känns det som att jag har hittat en ände på städningen. Imorgon är det bara två fönster som ska putsas och torka golven sedan är det skinande blankt här. Återkommer med bilder imorgon då det är dagsljus och jag har ork!!

MEN.................

nu är vi ju hemma från semestern igen och vädret är uselt så idag har jag och J bestämt att vi ska städa. Han håller på för fullt och hans tråkiga mamma har ingen energi och sitter istället vid datorn. Men jag hoppas att jag snart kommer igång, känns ju mycket skönare om man gör LITE nytta.


Bilder från Gotland, kapitel 4

Klart vi hann med havet oxå:

(FOTO:PRIVAT)

Bilder från Gotland, kapitel 3 del 3

Ytterligare bilder från Kneippbyn:

(FOTO:PRIVAT)

(FOTO:PRIVAT)

Bilder från Gotland, kapitel 3

En heldag spenderade jag och J på Kneippbyn.

(FOTO:PRIVAT)

Bilder från Gotland, kapitel 2 del 2

(FOTO:PRIVAT)


Gotlands landskapsdjur är ju igelkott och de trodde jag att jag skulle stöta på när vi var ute och promenerade, men gissa vad vi hittade på en äng:

(FOTO:PRIVAT)

Bilder från Gotland, kapitel 2

Ja, så var vi ju äntligen där.....................

(FOTO: PRIVAT)

Finns ju fler bilder men eftersom det bara krånglar just nu så sätter jag in dem vid ett annat tillfälle.

Bilder från Gotland, kapitel 1

Resan hemifrån till Gotland.

Vi hade inga som helst problem med barnen på uppresan, båda var nöjda och glada och trivdes i bilen och på båten!

(FOTO:PRIVAT)

RSS 2.0