Vilken underbar dag!!

Njuter av dagen och det underbara vädret. Svinkallt ute och solen skiner, det knakar i snön när bilarna åker förbi på min gata. Underbart skönt att sitta inne i värmen och bara njuta av dagen.

Njuter av min härliga innergård som är så fin med granar och ljus.




Vilken dag!!

Idag startade vi dagen genom att vakna pigga. Jag hade bestämt att jag skulle följa med Jakob till skolan idag under förutsättning att jag inte hade ont. Vi traskade iväg i snön och en mycket go, glad och aktiv kille gjorde ett hästjobb i skolan.





Efter skolan så gick vi hem och startade upp pepparkaksbak.



Jakob spritsar för fulla muggar.



Fina pepparkakor.



Sedan var det dags för vårt obligatoriska pepparkakshus och i år gjorde ett utedass.



Sedan var det dags att dekorera resten av pepparkakorna. Prinsen ville att jag skulle skriva namnet på alla de han ville träffa på julafton :)


En helg som de flesta andra

Denna helgen har mest bestått i att vila. Jag har varit så trött, vet inte om jag har en ny infektion i kroppen eller om det är kylan som gör mig trött, men vila är det jag prioriterar mest nu.

Jag har försökt läsa så mycket som möjligt om Aspergers syndrom på nätet i helgen då det finns en stor okunskap angående prinsens diagnos och det känns skönt att ha "lite mer kött på benen" inför kommande skolmöten.

Nu: Snön singlar ner, lunchen är uppäten, TV och mys framför mig!



Aspergers syndrom ingår i autismspektrat, men alla barn är ju olika, så alla saker stämmer ju inte in på alla barn!!!

Tror knappt det är sant

Idag har verkligen varit en toppendag ur aktivitetssynpunkt. Jag har fått tvättat upp den lilla tvätt som fanns i tvättkorgen, tvättat gardiner och stolsdynor och adventspysslat klart. Jag är imponerad av mig själv. 

Nu är jag värd en lugn kväll med pepparkakor och glögg!!


Ny dag, nya utmaningar

Hade tänkt att vara med sonen i skolan idag, men det hade inte han. Följde honom men blev sedan hemskickad. Han var inte på gott humör och jag är verkligen nyfiken på hur det går för honom i skolan. Men, det får bli en annan dag.

Idag har jag massa på min lista så jag tänkte sätta igång nu, får se hur mycket som blir gjort ;)


Bio

Vi avslutade våran dag med att gå på senaste Harry Potterfilmen. Killarna var lyriska och jag tog några power napar då det inte riktigt var min genre och jag var rätt trött. Men, filmen var helt OK trots att jag inte sett de tidigare filmerna.

Tvätta och städa

Känns som det bara går runt hela tiden men bara att ta tag i det, känns så skönt när det är klart. Ska även hinna med en fika med Linda.

Idag ska jag upp på vinden och hämta adventssaker, kanske piggar det upp!!


Önskelista

Jag gör som älskade sonen, läggare ut min önskelista på bloggen och hoppas att tomten läser den ;)

Efva Attling

Lexington

Hunter

Myssöndag

Idag har vi haft en underbar söndag.


Sovmorgon, slappa, bio, pizza och TV.


Vill så gärna

visa er vilken fin gosse min bror och hans fru fick igår men vill absolut inte förekomma dem, tyvärr.

Men jag kan säga att det var en riktig näpen och underbart fin liten gosse. Bilder kommer senare om jag får tillåtelse att publicera dem.

Idag blir det 40-årskalas, så nu är det snart dags att försöka göra sig fin!!


Tjoho!!

Jag har blivit faster idag, helt underbart!!

Inom 6 timmar är jag faster

Pratade precis med min bror och jag vet nu att inom sex timmar är jag faster då min svägerska nu ligger redo för operation då den lilla babysen har vänt på sig åt fel håll. Väntar med spänning!!


Tyvärr

Det händer inte mycket här då jag ligger däckad sedan i förrgår med 39,4 grader i feber. Återkommer när jag är frisk.

Ingen bra dag

Efter gårdagens aktiviteter ligger jag idag i sängen, ont i njuren och allmänt nere. Hoppas det blir bättre i eftermiddag!!

Nytt körkortsfoto

Hade kanske varit roligt för er att få se det tio år gamla kortet men där går min gräns, dvs inget jag vill skylta med och jag är glad att det äntligen var dags att byta körkort.

Ni får se dagens i alla fall ;)

(Foto: privat)

Kickstart

Startade veckan med att prinsen hade tandläkarbesök och som vanligt var det inga problem. Följde en glad kille till skolan och laddade sedan med frukost innan det var dags för att mig att ta körkortskort, usch och fy. Men tyckte att jag såg ok ut, får se om Andreas skrattar när han kommer hem och få se dem. Jag kom precis hem efter att ha varit på salongen och vaxat mina ben och nu har jag inga mer måsten idag, skönt!!

(Googlat foto)

Lego

En mysig fredag med två av mina favoritpojkar. Vi sorterade lego, min egen kock lagade fetaost- & vitlökskycklingfilé inlindad i parmaskinka, underbart gott.

En fantastisk kväll!!


Nya utmaningar

Blev igår invald som ordförande i vår styrelse. Massa förändringar pågår i mitt liv just nu och jag ser med tillförsikt på allt detta, både positiva och mindra positiva förändringar!!

Hade ett mycket bra samtal med min kloka bror igår och även om jag inte håller med honom i allt så är det alltid bra att få en annan infallsvinkel från någon som jag älskar och som jag vet vill mitt bästa, även om sanningen kan vara svår att höra ibland!!

Jag är så oerhört tacksam för de människorna i mitt liv som jag har nära mig. Tänk att jag har haft sådan tur!

Jag älskar er och ni vet vilka ni är!!


Intressant läsning

Läste en av de bloggar som jag följer regelbundet och fastnade för en bokrecension.

"Många tankar i boken är värda att nämnas som den att alla relationer är speglar. Du attraheras av människor hos vilka du uppfattar drag som du själv redan har men vill ha mer av, och du stöts bort av människor som har drag du förnekar hos dig själv. Deepak Chopra rekommenderar att identifiera de egenskaper som attraherar dig hos andra, och de egenskaper som repellerar dig. Skriv ner dem på ett papper. Allt det du skrivit är du. Om du accepterar dig som den du är blir du oemotståndligt attraktiv, därför att du är naturlig."

Jag sitter nu och funderar på detta och framförallt funderar jag på de relationer jag har haft till män och försöker analysera mina senaste och min nuvarande relation. Verkligen intressanta och roliga tankar och kanske skulle jag som Deepak Chopra säger i sin bok identifiera de egenskaper i mina relatiner som attraherar mig och repellerar mig, jag kan nog lära mig mycket om mig själv. Sista meningen känns ju riktigt tilltalande ;).

Kanske skulle köpa boken och gräva ner mig i den!


En lugn torsdag

Idag finns inget inpanerat under dagen så jag tänker vila. Lugnt och stilla här hemma och mitt sällskap denna dagen är datorn och TV:n.


Finaste vännen

Jag har en underbar vän som kan få den gråaste dag att fylas med solsken och värme. Idag har hon gjort det igen! Jag är så glad att ha henne i mitt liv!!



Jag älskar dig!!!

Fullt fart och snögubbetävling

Min dag har gått i ett rasande tempo men samtidigt har jag fått gjort det viktigaste, tvättat, städat, plockat undan och torkat golvet så nu luktar det riktigt fräscht här inne.

Har ju varit rökfri i femton dagar nu så den mesta lukten i mina kläder måste ju vara borta nu också.

Njuter av att mörkret nu har sänkt sig och snön gnistrar så fins på gatan och trädgrenarna, dags att tända ljus och kura ihop sig under täcket.

Prinsen har haft en fin dag i skolan och snön, vunnit snögubbetävling idag, grattis!!


Prinsen med bästisen på Leos lekland i förra veckan

Leker He-man

Hade tänkt att ta det väldigt lugnt idag eftersom jag har haft ont i min njure i flera dagar men det fanns ingen ro i min kropp idag så jag bokade tvättid och försöker plocka undan efter våra gäster i helgen.

Vi var ju på maskerad i lördags, Andreas som riddare och jag som hans dam. Ångrar att vi inte tog några kort, hade varit kul att ha!!

Nu tillbaka till tvättstugan!


Jag ser det snöar...

Vaknade idag till ett otroligt vitt vinterland. Följde prinsen till skolan i blåsten och snöandet. Det är ju riktig kramsnö ute så jag hoppas att han får en riktigt rolig dag i skolan.

Nu närmar vi ju oss jul med stormsteg och denna fina listan fick jag av prinsen häromdagen. Tur det är en "önskelista" för alla de sakerna har jag ju inte råd att köpa :)


Sjuk

och sängliggande så uppdatering kommer senare!!

Planering

Efter en hel dags röj och städning sänker sig lugnet här. Vi planerar och diskuterar och inser att framtiden kommer att bli en främmande plats att få vara på. Nu blir det slappa och TV-tittande resten av kvällen för att ladda för morgondagen då det händer massa spännade saker och dessutom är Andreas ledig <3.

Skurhinken

Förmiddagen har bara rusat iväg. Tvätt i maskinerna och toaletten skurad från topp till tå, bara fönstret kvar....

Kämpar nu sakta vidare ut i vardagsrummet....



Jag & Moa i London tidigare i år.

Känner mig som Supermannen idag, jag är oslagbar!!


Vilken härlig dag

Trots dålig nattsömn och värk så har dagen börjat bra. Prinsen åkte precis iväg med en kompis för att spela bowling och kommer vara borta några timmar vilket innebär egentid, som jag tänkte använda till att tvätta och plocka undan här hemma.

Nio dagar utan cigaretter och det går bra, härligt att ha Andreas som stöttar och uppmuntrar. Min kompis Catta har varit rökfri lika länge och fick en soffa av sin mamma idag som present för att hon klarat att sluta röka, härligt och kul för henne.

Jag har en önskan också men tänker inte berätta den för dig ännu, men hoppas verkligen att allt kommer att gå bra!


Hoppas du får en riktigt bra dag för det ska jag ha!!


Min underbara prins!!

Full fart

Denna helgen har varit full av aktiviteter. Prinsen hade en kompis från Göteborg här som som över mellan fredag och lördag. Vi körde hem kompoisen på lördag eftermiddag efter bio och hamburgermat.

På söndagen var prinsen hos en skolkompis och idag ska han ha en fd skolkompis på besök.


Verkligen fullt upp!!

Samtidigt har jag börjat röja i min lägenhet, ni kan inte fatta hur mycket saker jag samlat på mig de dryga sex åren vi bott här.

RSS 2.0