Njutning....

Ikväll ska jag ha en riktigt skön torsdag. Eftermiddagen startar med ett besök på ett spa tillsammans med mamma och äldste sonen. Det blir bada och behandlingar och lite alkohol. Sedan är det dags att piffa upp sig och försöka göra sig vacker för efter det ska jag möta upp vänner för att bege mig till Grand för att dansa och njuta av allt folket. Antar att det kommer att bli fullt så jag hoppas verkligen på bra stämning och bra musik!!

Det blir bara bättre och bättre....

Har fått brev från min cancerläkare på Sahlgrenska, de hittade ingen cancer denna gången. Så underbart! Nu kan jag andas ut ett halvår innan det är dags för nästa kontroll......

Känns verkligen som jag är på väg tillbaka men det känns som oro i buken, som om något är löst i magen......Jag vilar mig igenom de flesta dagarna med små avbrott i vardagen då jag har hunnit med Falkenberg, Ullared, Ikea och Liseberg.

Längtar efter att få komma igång och träna igen, jag har ju nu en kropp som är enkel att träna upp med anledning av min viktnedgång, så det ska bli riktigt skoj att komma igång igen. Har bokat ett pass på måndag, skulle gärna gå ner redan nu men jag har lovat Mickan att vänta, så på måndag kör vi igång!!

Tala om att bli lurad....

Var en sväng på Ikea idag och obligatoriskt är ju att äta lunch där. Eftersom jag har blivit mindre i maten nu så tog jag en liten köttbullemeny för 45 :-, Mickan tog en mellanmeny för 55:-.

När jag betalade i kassan så kostade min mat 62:- och Mickans fortfarande 55:-, dvs hennes var 7 :- billigare då dricka och sallad ingick i hennes meny.

Tror ni att jag kände mig lurad va???

Dessutom skulle jag titta på ett porsiln som min goa svägerska tipsat om på sin blogg, personalen informerade mig att de inte hade det porslinet och när jag kommer hem kollar jag på deras hemsida och då finns visst porslinet på det Ikeavaruhuset vi var på, dåligt!



Men, eftersom jag är frisk och smärtfri så var det inget som kunde förstöra mitt goa humör. Jag njuter av livet!!!!

En underbar dag....

Vaknade tidigt idag men bestämde mig snabbt för att somna om, jag är ju faktiskt sjukskriven och barnledig. Vaknade vid 10 och tog en go dusch och försökte sedan äta lite frukost (fy, vad tråkigt det är att äta ensam). Bäddade rent i min säng då jag har råsvettats inatt och sedan kom Catta.

Vi tog en tur på stan och sedan var det dags för en låååååång fika, fick tom träsmak i baken.

Hem till Catta och snek till mig en hemmalagad middag, underbart gott! Mina vänner är super på att laga mat!!

Har varit smärtfri hela dagen utan tabletter och bara njuter!!!

Så här glad är jag idag!!

Allt på samma dag

Blev återigen inlagd på söndagen då jag sökte akut pga buksmärtor, mina värden var återigen urusla....

På tisdagens rond kommer min läkare och säger att han opererar redan idag så jag inte behöver komma tillbaka på den planerade operationen under morgondagen, underbart!!

Meeeen, givetvis ett men....jag hade bokat sjukresa hemifrån 11.05 till Sahlgrenska så jag hade bråttom. Läkaren var snabb och jag med....Hög som ett hus på morfin steg jag ut från lasarettet, fick en utskällning av en taxichaufför för att jag var 1 minut försenad, haha........tur att jag var påverkad, annars hade han fått höra både det ena och det andra men i mitt rus fanns inget utrymme till tjafs.

Väl hemma var det bara att ta med nödvändiga papper och sedan in i nästa taxi. Väl i Göteborg blev det en snabbfika och sedan var det dags för läkarbesöket. Allt såg bra ut och prover togs, läkaren återkommer om fem veckor med provsvar.

Väl hemkommen var jag helt slut och hade ordentligt ont. Tog en morfintablett som genast kom upp igen eftersom kroppen hade fått tillräckligt med morfin under dagen. Tog en annan smärtstillande tablett och lyckades somna.

Nu är det dags att njuta av livet och vara lycklig över att denna resan är över.....

Ny blogg

Nu har Jakob skaffat en blogg igen, mycket bättre än min enligt han själv, välkommen....


legogubben.blogg.se

(FOTO:PERCKA.SE)

Kryssning & feber

Startade torsdagen tidigt och åkte på kryssning till Åland med 5 andra tjejr. Såååå roligt vi hade, alla tjejer var på superhumör, kryssningsvärdinnan uper, kryssningsvärden en riktig entertainer och ett superduperband som gjorde allt för att vi skulle få en bra kväll. Jag och Catta stupade i säng kl 02 för att vakna redan vid sju, inte lätt att veta vad klockan var då det var kolsvart i hytten utan fönster.

Åt frukost och vilade under förmiddagen, sedan var det underhållning igen och en go lunchbuffe. Vål iland var det dags att stiga på bussen igen och den långa resan tillbaka hem, men den gick bra den med och många goa skratt blev det.

När vi kom hem var vi alla sex helt utpumpade och skildes åt men lovade varandra att vi snart skulle göra om en liknande resa snart.

Jag somnade gott i min säng och vakande upp på lördagen och kände mig riktigt seg. Trodde hela dagen att det berodde på att jag tagit ut kroppen och upptäckte på kvällen att jag hade fått feber så jag hade en riktigt skön lördagkväll i sängen.

Vaknade tidigt idag och känner att jag är utvilad och mår mycket bättre, hoppas nu verkligen att det fortsätter på den vägen för idag kommer ju prinsen hem igen!!

(FOTO:PRIVAT)


My name is Bond, James Bond

     


(FOTO:PRIVAT)

Transformers & rea

Lämnade precis Jakob med strorebror för en bioupplevelse. Biobiljetter, popcorn, dricka och godis i mängder. På väg hem från bion kunde jag ju inte låta bli att slinka in i min favoritaffär.....absolut inte mina priser trots att de har rea men vad fina saker de hade. Klänningar, byxor, koftor och fina tröjor, men bara fortsätta drömma.

Som sjukskriven, ensamstående mamma så finns det inget utrymme till att köpa nya klänningar, men, kanske någon gång i höst när jag kommit igång med att jobba igen!!!

Trötthet

Vaknade tidigt idag och var uppe ett par timmar för att sedan stupa i säng igen. Efter en stund kom sonen ner och gosade i sängen och kollade barnkanalen medans jag blundade ett par timmar, tur att han är stor och klarar mycket själv!

Sedan var det dags för frukost och mysa lite till. Linda, Julia och Linnea kom sedan och hämtade upp Jakob då han skulle följa med dem hem för att leka en stund. Underbart skönt både för honom och för mig!

Tröttheten har slagit till mig som ett knytnävsslag i magen. Hoppas att det är ett tecken på att infektionen är på väg ut ur kroppen och att det är snabbt övergående. För närvarande orkar jag ingenting trots att jag skulle vilja ha energi för att göra en god gryta, röja i mina skåp och städa toaletten....men jag kommer väl att hinna med sådant tids nog. Idag får det helt enkelt bli en vilodag!!

Måndag hela veckan.....

Hemma igen efter en tur återigen på lasarettet. Hade lyckats att få njurbäckensinfektion igen och denna gången var det ritkigt illa. Hade skyhöga infektionsvärden då jag kom in i onsdags kväll och trots intravenöst dropp så var det segt. När de sedan gick äver till tabletter visade det sig idag att det var fel antibiotika då de hade fått provsvar så det vara bara att börja på en ny antibiotikakur. Min mage är verkligen helt kaputt efter alla dessa antibiotikabehandlingar, ska bli skönt att slippa ifrån sjukvården och alla tabletter.

Har lyckats gå ner ytterligare några kilo trots att jag faktiskt tycker att det räcker nu men blev faktiskt sårad av att en kompis idag hade sagt till en vän att jag kan väl se till att ha byxor som passar. Inte speciellt lätt måste jag säga då jag under en kort tid har gått ner ett helt snäpp på skärpet.....Elakt tyckte jag att den kommentaren var....(tur man inte har gått upp i vikt, då hade det väl svidit värre!!)

Nu har Jakob komit hem också, han har ju varit hos mamma även denna gågen men direkt när han hörde att jag kommit hem drabbades han av mammalängtan givetvis...

Nu får vi bara hoppas att allt funkar som det ska här hemma, jag ska ha koll på tempen, direkt om jag får feber måste jag åka in till lasarettet igen, bara att hålla tummarna!!

Idag har jag haft bra service här hemma; Linda körde mig till affären så jag fick fyllt kylskåpet och Catta kom hit och bäddade rent i min säng och dammsög hela min lägenhet! Härliga vänner!!

Nu dags att lägga sig i soffan igen, känner verkligen att jag är sjuk, orkeslös och trött!!



RSS 2.0